Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорськ повертаються обласні змагання з баскетболу

2 жовтня в Краматорську на базі загальноосвітньої школи № 16 відбулося урочисте відкриття чемпіонату Донецької області серед юнаків 1999 року народження.

На урочисту церемонію завітав начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. З привітальними словами він звернувся до баскетболістів шести команд-учасниць, які представляють Краматорськ (два колективи), Дружківку, Артемівськ, Димитров і Селидове.

«З ряду причин у минулому році нам довелося зробити перерву в проведенні обласних змагань з баскетболу, і сьогодні я радий вітати вас, їх учасників. Зараз в Донеччині буде організована федерація баскетболу, яка діятиме на підконтрольній Україні території. Усі знають, що баскетбол – це динамічна цікава гра, яка може конкурувати з футболом. І вона заслуговує того, щоб її підтримували і розвивали. Я вірю, що кожен із вас має можливість проявити себе в складі збірної команди України. Спортсмени з Донецької області як гравці легендарних баскетбольних клубів «Азовмаш» і «Донецьк» завжди були представлені на міжнародних змаганнях. Тепер майбутнє – у ваших руках», - відзначив Володимир Мицик.

 

До проведення АТО на території Донецької області чемпіонати проходили в двох містах: Горлівці та Краматорську. Цього року змагання приймає спортивний зал Краматорської ЗОШ № 16. Проведенню чемпіонату на високому рівні сприяє нова збільшена розмітка в залі, яка зроблена згідно з вимогами міжнародної організації FIBA, а також електронне табло.

Відразу після церемонії відкриття розпочався матч між двома чи не найсильнішими командами змагань – Краматорськ-1 і Дружківка. За ходом гри спостерігали не тільки їх тренери, які постійно надавали настанови своїм підопічним, але й наставники і гравці інших колективів-учасників чемпіонату.

 

Про своїх вихованців на кромці баскетбольного майданчика розповів тренер команди Артемівська В’ячеслав Гасаненко. «Наша команда розпочинала свій змагальний шлях у чемпіонатах області із самого початку – коли хлопцям було по 11 років. Ми з дружиною тренуємо з 2008 року, коли переїхали до Артемівська. Зараз я проводжу заняття із дітьми на базі школи № 24, а моя дружина – на базі школи № 2. Тренуємося на базі загальноосвітніх шкіл, 4 рази на тиждень по 1,5 години. Сьогодні, на жаль, хлопців стало важче затягнути в баскетбол – а ті, що є, не йдуть у жорстку боротьбу, уникають контактів із суперником. Кращих спортсменів для участі в чемпіонаті області ми відбираємо на основі щорічних міських змагань, які проводяться серед 7-9-х та 10-11-х класів», - сказав В’ячеслав Гасаненко.

 

Зазначимо, що змагання серед найстаршої вікової категорії юнаків (1999 р.н.) проводяться в Краматорську протягом чотирьох днів – їх переможці стануть відомі в неділю 4 жовтня.

Вони дали старт баскетбольним баталіям цього сезону – у жовтні в рамках обласного чемпіонату за звання кращих боротимуться спортсмени 2000 і 2001 років народження, а в листопаді – спортсмени 2002 року народження.

 
02.10.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах