Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


День фізичної культури і спорту відзначили у Володарському районі

Своє професійне свято фізкультурники району відзначили на спортивних майданчиках, футбольних полях і стадіонах.

У всіх загальноосвітніх школах пройшли Олімпійські уроки, головною метою яких була пропаганда здорового способу життя та олімпійського руху, залучення дітей до занять спортом.

Програма цих уроків була дуже різноманітною. Це зустрічі з ветеранами спорту, матчеві зустрічі з футболу та волейболу, вікторини та веселі естафети, відео-уроки, масові забіги, конкурси.

Найбільш яскравим, масовим і цікавим було спортивне свято, яке організувала гімназія «Софія».

Районний стадіон був заповнений учасниками і глядачами, радісний настрій спортсменів створював особливу атмосферу заходу.

Старшокласники і малюки змагалися в різних видах спорту. На закінчення родзинку внесли батьки, взявши участь у змаганнях «Мама, тато, я – спортивна сім’я».

Із самого ранку на тенісному корті розпочалися змагання з тенісу в парному розряді. Завдяки ініціативі Олександра Чебурахіна, такі турніри в цьому році проводилися вже неодноразово і викликали великий інтерес у любителів цієї гри. На цей раз пари склали: Олександр Шишман і Сергій Майшмаз, Василь Сарбаш і Григорій Курачицький, Юрій Леонов і Ніна Оганнісян, Олександр Чебурахін і Анатолій Басюк. Усі учасники чудово знали сили суперників. На підсумок гри позначилися у великій мірі психологічний настрій і витримка. Проявивши всі ці якості, переможцем стала пара Чебурахін - Басюк, друге місце посіла пара Сарбаш - Курачицький, третє – Майшмаз - Шишман.

А на футбольному полі в цей же час почалася матчева зустріч між фізкультурними працівниками та молоддю с. Малинівка. За команду спортивних працівників виступали: В.Самарський, І.Ахвердієв, В.Варлаченко, Н.Крефт, П.Буньо, Н.Тіора, К.Ханча, В.Кузьменко, А.Кобзарь. Незважаючи на вік учасників, турнір видався видовищним та інтригуючим. В основний час зустріч закінчилася внічию 3:3. Суддя В.Еменджі оголосив додатковий час – два тайми по 5 хвилин. І тут рахунок став нічийним 4:4. Результат матчу хотіли вирішити пробиттям пенальті, де брали участь усі гравці, але і тут було зафіксовано нічию. Таким чином, у цьому матчі перемогла дружба.

По закінченні футбольної зустрічі в урочистій обстановці всіх працівників спорту з їх професійним святом привітав голова райдержадміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Володимир Завгородній. У своєму виступі він наголосив на важливості професії фізкультурного працівника як людини, що виховує і залучає до здорового способу життя населення, але особливо дітей та молодь. Почесними грамотами райдержадміністрації за вагомий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури і спорту в районі нагороджені Н.Крефт, В.Бершакова, К.Ханча, В.Кузьменко, В.Євсєєв. Також грамотами управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації були нагороджені В.Самарський, В.Еменджі, І.Ахвердієв.

У цей же день своє особисте свято відзначав В.Самарський. Усі колеги щиро привітали Валерія Борисовича та побажали спортивного довголіття, успіхів у вихованні спортсменів і нових перемог.

Весь спортивний актив із задоволенням спостерігав за матчем Кубка голови райдержадміністрації між командами «Рай-Центр» - «Спартак».

Тим часом всі глядачі з нетерпінням чекали на початок спортивного шоу «Богатир району». У змаганнях взяло участь 8 спортсменів: Олексій Якимов (вага 116 кг), Віктор Луценко (Кіровоград, військовослужбовець, 84 кг), Назар Соромитько (Кіровоград, військовослужбовець, 85 кг), Сергій Якимов (82 кг), Роман Коблик (Хорол, військовослужбовець, 91 кг), Дмитро Ольховик (89 кг), Андрій Волошин (122 кг), Віктор Тимченко (102 кг). Програма змагань складалася із 8 силових конкурсів. Незважаючи на різну вагу учасників, із вправами впоралися всі спортсмени. Вони з незвичайною силою перекидали колесо вагою 350 кг, піднімали колоду, бігали з «коромислом» вагою 180 кг. Усі конкурси були на диво. Великий інтерес у глядачів викликав останній конкурс, де учасникам необхідно було протягнути автобус на 15 метрів на час. Глядачі, як могли, підбадьорювали спортсменів, кричали, свистіли, голосно аплодували. Кращим «тягачем» став Віктор Луценко – нагадаємо, його вага становить 84 кг. Між паузами в конкурсах всіх глядачів показовими виступами радували юні силачі Тополинської ЗОШ.

За підсумками всіх конкурсів звання «Богатир району» завоював Олексій Якимов, друге місце посів Дмитро Ольховик, третє – Роман Коблик. Організатори змагань вдячні судді змагань Р.Соловйову та одному з організаторів і великому прихильнику цього виду Дмитру Ольховику.

 

 
18.09.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах