Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Важкоатлети Донецької області здобули 5 нагород на чемпіонаті України

З 8 по 11 вересня в Хмельницькому проходив чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок.

За підсумками змагань у активі важкоатлетів Донеччини опинилися 2 чемпіонські титули, 2 срібні медалі та одна «бронза».

У змаганнях серед жінок у ваговій категорії до 69 кг п’єдестал пошани зайняли виключно представниці нашого регіону: 1 місце посіла Юлія Калина (із сумою 230 кг у сумі двоборства), 2 місце – Олена Коханенко Олена (210 кг), 3 місце – Альона Шевкопляс (198 кг).

Чемпіоном у ваговій категорії до 105 кг став Роман Зайцев. Його результат – 411 кг.

«Срібло» у ваговій категорії до 62 кг виборов 17-річний Іван Нужний, який у сумі двоборства підняв 238 кг.

Непогані результати показали 16-річна Марина Александрова, яка у ваговій категорії до 53 кг посіла 6 місце, та Максим Алексєєв, який у ваговій категорії до 94 кг був четвертим.

У командному заліку жіноча та чоловіча команди Донецької області посіли сьомі місця.

Відзначимо, що під час проведення чемпіонату пройшли урочистості з нагоди 120-річчя важкої атлетики України. На заході були присутні вельмишановні гості: герой України, голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, президенти міжнародної та Європейської федерацій важкої атлетики Томаш Аян та Антоніо Урсо відповідно, президент федерації важкої атлетики України Олександр Герега.

Пам’ятними знаками та цінними подарунками федерації важкої атлетики України нагороджені наші земляки: у номінації «Майбутнє важкої атлетики: спортсмени» – Ігор Обухов Ігор та Альона Шевкопляс, у номінації «Майбутнє важкої атлетики: тренери» – Денис Задрановський, Едуард Нафанець та Ігор Обухов (старший).

За вагомий особистий внесок у розвиток важкої атлетики, професіоналізм, відданість справі та з нагоди святкування 120-річчя важкої атлетики України подяками Міністерства молоді та спорту України відзначено Заслуженого тренера України, Заслуженого працівника фізичної культури та спорту України Віктора Гулака та Заслуженого майстра спорту України Артема Удачина.

 
Фото - www.ironworld.ru
 
14.09.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах