Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Коли ми єдині, ми непереможні!

27 травня в Маріуполі та 28 травня в Краматорську відбулися майстер-класи з греко-римської боротьби, присвячені Дню захисту дітей - в рамках міжнародної акції «Збережемо боротьбу в Олімпійській програмі 2020».

На підтримку заходу в Маріуполі зібралися представники громадських організацій та державних установ: Федерації греко-римської боротьби України, Федерації греко-римської боротьби Донецької області, управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, Маріупольської міської рада, управління у справах фізичної культури та спорту м.Маріуполь, розважального центру «Ледо» та інші.

Організували захід спортивний клуб «Азовмаш» (м. Маріуполь) та СДЮСШОР з видів боротьби (м.Донецьк).
Почесними гостями майстер-класу були: Заслужений тренер України, тренер олімпійського чемпіона В'ячеслава Олійника - Микола Пантазі, трьохкратний чемпіон світу серед ветеранів Дмитро Тімонов, чемпіон світу серед ветеранів Василь Алтухов, Заслужені тренери України Віталій Барановський та Віктор Лозовой, а так само один з організаторів свята боротьби - директор СДЮСШОР з видів боротьби Сергій Крапівкін.

У палаці спорту «Азовмаш» більше сотні спортсменів взяли участь у відкритому уроці греко-римської боротьби. Очолив проведення майстер-класу перший олімпійський чемпіон незалежної України, уродженець Маріуполя В'ячеслав Олійник! Для самого юного покоління борці спортивного клубу «Азовмаш» показали, як правильно необхідно розминатися перед тренуванням і змаганнями, а так само серію борцівських прийомів, які допомагають їм здобувати перемоги на килимі. Після чого місце на килимі наддали юним спортсменам, які з палаючими очима, потоком ринули на борцівський килим і щільним кільцем оточили олімпійців!

У цей день основними навичками греко-римської боротьби з тренерами, вихованцями та глядачами ділилися бронзовий призер Олімпійських ігор Андрій Калашніков (м.Київ), старший тренер національної збірної команди України з греко-римської боротьби, чемпіон світу Володимир Шацьких (м.Дніпропетровськ), тренери спортивного клубу «Азовмаш», чемпіони Європи та володарі Кубка світу Григорій Комишенко та Руслан Хакімов.

Саме на майстер-класі, всі Вони вклали частинку переможного духу в кожного з присутніх у залі. Ветерани боротьби згадали минулі перемоги, юні атлети стали ще впевненіше у своїх бажаннях перемогти, а глядачі познайомилися з по-справжньому могутнім видом спорту. По закінченні заходів всі гості отримали автографи, поспілкувалися і сфотографувалися на пам'ять з чемпіонами.

Даний захід присвячений Дню захисту дітей і пройшов в рамках Міжнародної акції «Збережемо боротьбу в Олімпійській програмі 2020».

Під час заходу В'ячеслав Олійник висловив свою думку з приводу того, що боротьбу збараються виключити з олімпійських видів спорту: «Це провокація, яка не заслуговує уваги, - вважає олімпійський чемпіон. - Те, що ми взагалі повинні десь утримуватися - абсурд. Люди, які влаштували провокацію, хотіли побачити, скільки людей займається боротьбою - а нас мільйони. Я переконаний, що цей вид спорту запрограмований на довгі роки. Єдине, що мені шкода - це те, що в Америці вільна боротьба є предметом шкільної програми, а в нашій країні ще до цього не дійшли. Спасибі організаторам за такі яскраві свята, як сьогодні. Боротьба - видовищний вид спорту, але потребує популяризації».

Старший тренер національної збірної команди України Володимир Шацьких поділився секретом своїх перемог: «Борьтьбу потрібно просто полюбити», а також висловив окрему подяку заступнику генерального директора з соціальних питань та зв'язків з громадськістю ПАТ «Азовмаш» Костянтину Іващенко, який не перший рік підтримує цей мужній вид спорту.

 
29.05.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах