Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Яків Хаммо приніс Донеччині ще одну бронзову медаль Євроігор-2015

З 25 по 28 червня у Баку в рамках I Європейських іграх проходив чемпіонат Європи з дзюдо.

Сьогодні, 28 червня, відбулися змагання чоловічого командного турніру.

За його підсумками збірна України здобула бронзові нагороди. У складі національної команди Донеччину представляв 21-річний Яків Хаммо, який виступав у ваговій категорії понад 90 кг.

Першими суперниками наших хлопців стали представники Словенії, яких вони обіграли з рахунком 3:2. Уже у наступному колі змагань українці на татамі зустрілись з росіянами, де зуміли заробити лише одне очко. Після цього наші дзюдоїсти з рахунком 3:2 перемогли команду Португалії, що дозволило їм вийти до бронзового фіналу.

У сутичці за нагороди українці виявилися сильнішими за команду Угорщини. За рахунку 2:2 Яків Хаммо здобув вирішальну перемогу для нашої збірної.

Таким чином, ця медаль стала восьмою для спортсменів Донеччини на перших в історії Європейських іграх, які проходили з 12 по 28 червня в Баку. Раніше «золото» завоювала борчиня Аліна Махиня, «срібло» – гімнаст Ігор Радівілов. Три «бронзи» здобули представниці синхронного плавання Єлизавета Яхно, Аліна Шинкаренко і Вероніка Гришко (у «дуеті», змаганнях команд і довільній програмі), також володарем бронзової нагороди з настільного тенісу став Коу Лей, з дзюдо в особистій першості – Яків Хаммо.

Усього за підсумками І Європейських ігор в Баку у активі збірної команди України опинилося 46 медалей: 8 золотих, 14 срібних і 24 бронзових.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик вітає Якова Хаммо та його тренера із другою бронзовою нагородою Євроігор-2015 та бажає нових спортивних здобутків на найвищому рівні.

28.06.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах