Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні в Донецьку відбулося відкриття командного юнацького чемпіонату України з легкої атлетики, легкоатлетичного матчу Україна - Туреччина - Білорусь

У рамках заходу пройшла церемонія урочистого відкриття після реконструкції РСК «Олімпійський».

У церемонії відкриття взяли участь голова Донецької облдержадміністрації Андрій ШИШАЦЬКИЙ, голова облради Андрій ФЕДОРУК, президент Федерации легкої атлетики України Ігор ГОЦУЛ, заступники голови облдержадміністрації Сергій ДЕРГУНОВ і Тамара ЛУК'ЯНЧУК, заступник Донецького міського голови Микола ВОЛКОВ, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віктор КІРБАБА.

Протягом останніх двох років на «Олімпійському» тривали ремонтні роботи. Замінено покриття стадіону, проведено додаткові комп'ютерні, звукові та відеомережі, оновлені трибуни, встановлено додаткове освітлення. Загалом з обласного бюджету витрачено 37 мільйонів гривень. Однак, ще потребує завершення реконструкція розминочного комплексу по вулиці Байдукова. Як зазначив голова облдержадміністрації Андрій ШИШАЦЬКИЙ, протягом місяця і на цьому, і на основному стадіонах всі роботи будуть остаточно завершені.

Відкриваючи реконструйований регіональний спорткомплекс, губернатор разом із головою облради Андрієм ФЕДОРУКОМ та президентом Федерації легкої атлетики України Ігорем ГОЦУЛОМ перерізав символічну червону стрічку. Після чого почесні гості взяли участь у нагородженні перших переможців тестових змагань з легкої атлетики, що вже тривають на «Олімпійському».

Спілкуючись з журналістами, очільник регіону розповів, що і сам в дитинстві та у студентські роки займався легкою атлетикою.

- Зараз  я три – чотири рази на тиждень ходжу в басейн, а кожного ранку пробігаю мінімум один кілометр – це для мене як закон, - розповів Андрій ШИШАЦЬКИЙ, коментуючи власне ставлення до спорту та, зокрема, легкої атлетики.

Нагадаємо, з 10 по 14 липня в Донецьку відбудеться Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків. Понад дві тисячі спортсменів зі 178 країн змагатимуться на РСК «Олімпійський».

Для довідки:

Комунальне підприємство регіональний спортивний комплекс «Олімпійський»

Стадіон РСК «Олімпійський» введено в дію в 1958 году. Реконструкції проведено у 1970, 2003, 2011-2013 роках. Кількість місць на стадіоні складає 25678. Розміри футбольного поля - 110x72 м, освітлення - 2200 люкс.

Регіональний спортивний комплекс «Олімпійський» є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст, що знаходяться в управлінні обласної ради.

Попередня назва - стадіон «Локомотив», побудований у 1954 році. У липні 2003 року проведено його реконструкцію і за рішенням сесії обласної ради перетворено на комунальне підприємство «Регіональний спортивний комплекс «Олімпійський».

На протязі багатьох років стадіон був головною спортивною ареною для проведення міжнародних, Всеукраїнських, обласних змагань з легкої атлетики. Проведено роботу щодо заміни легкоатлетичного покриття на сучасне змагальне фірми МONDO.

Стадіон має свідоцтво від УЄФА на проведення футбольних матчів. Після реконструкції 2003 року він гостинно зустрів матчі молодіжної збірної України, внутрішні та єврокубкові матчі донецького «Металурга», а з березня 2004 по серпень 2009 років на «Олімпійському» домашні двобої проводив донецький «Шахтар».

Головними подіями стадіону є проведення в 1977 році чемпіонату Європи з легкої атлетики серед юніорів, Міжнародних матчевих зустрічей СРСР - США, СРСР - НДР, у 1985 році Рудольфом Паварніциним встановлено світовий рекорд зі стрибків у висоту.

Також на стадіоні проведено ряд іміджевих заходів міжнародного рівня: чемпіонат Європи 2009 року з футболу серед юнаків до 19 років, у 2010 році -чемпіонат Європи з легкої атлетики серед поліцейських, VI чемпіонат світу з пожежно-рятувального спорту.

У подальшому стадіон буде використано для проведення навчально-тренувальних зборів збірних команд з легкої атлетики, чемпіонатів різного рівня, фізкультурно-масових заходів серед широких верств населення.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2006 № 30 (зі змінами та доповненнями), є базою олімпійської підготовки. Задіяний для проведення юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики у липні 2013 року.

 
25.05.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах