Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі проходять показові уроки з кульової стрільби

У багатьох містах України на цьому тижні проводяться заходи, присвячені церемонії «Свято олімпійського прапора». Вони приурочені до відкриття I Європейських ігор, що проходять у столиці Азербайджану – Баку.

Маріуполь також долучився до проведення спортивного свята. У період з 15 по 20 червня з ініціативи управління у справах фізичної культури та спорту Маріупольської міської ради проводяться показові Олімпійські уроки в спортивних установах міста.

З 15 червня на базі маріупольського спортивного стрілецького комплексу товариства сприяння обороні України проходять показові уроки з групами пришкільних таборів Іллічівського району. На цьому уроці викладачі та спортсмени КУ «КДЮСШ» розповідають дітям про історію Олімпіади, сучасний спорт, олімпійську символіку, досягнення українських спортсменів у великому спорті і проводять практичні заняття серед школярів.

У заході беруть участь школи району № 4, 42, 34, 20, 28, залучено понад 100 осіб. Діти дізналися, що 119 років тому, 6 квітня 1896 р. у Афінах відкрилися перші Олімпійські ігри. Ініціатором їх проведення став французький громадський діяч, історик і літератор, барон П’єр де Кубертен, який був багаторазовим чемпіоном з кульової стрільби. Саме він зробив кульову стрільбу обов’язкової олімпійською дисципліною.

Таким чином, діти долучилися до великого спорту, отримали екскурс в історію і масу задоволення, змагаючись один з одним у влучності. Також вони дізналися про досягнення в стрілецькому виді спорту представників рідного Маріуполя, українських призерів і чемпіонів з кульової стрільби на всеукраїнській, міжнародній арені та Олімпійських іграх.

Проводили Олімпійський урок спортсмени - майстри спорту та досвідчені тренери відділення кульової стрільби КУ «КДЮСШ» Маріуполя, спортивний керівник Тетяна Кузьменко. Юнаків і дівчат Маріуполя чекають на тренуваннях за адресою: вул. Сеченова 63-а, Стрілецький Комплекс ТСОУ.

 
18.06.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах