Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську обговорили актуальні питання розвитку фізичної культури та спорту міста

16 червня відбулося засідання координаційної ради з питань подальшого розвитку фізичної культури та спорту в Слов’янську.

Участь у нараді взяли депутати міської ради, начальники структурних підрозділів (освіти, охорони здоров’я, управління фінансів); керівники фізичного виховання вищих навчальних закладів, керівники спортивних клубів і громадських організацій, представники підприємств, організацій, установ, представник національної гвардії України в м. Слов’янськ, ветерани спорту.

На порядку денному розглядали три основні питання:

1.  Про хід виконання рішення міської ради від 20.04.2012 № 13-ХХV-6 «Про затвердження Цільової програми розвитку фізичної культури та спорту в м. Слов’янську на 2012-2016 роки» у 2015 році.

2.   Про роботу спортивних споруд (ДЮСШ, КДЮСШ, басейн, спортивна база «Авіатор»).

3.   Про підведення підсумків спартакіади серед підприємств, організацій, установ у 2015 році.

Із вступним словом до учасників координаційної ради звернувся заступник міського голови Віктор Воропаєв, який зазначив, що Слов’янськ завжди був і залишається містом, де увага до проблем сфери фізичної культури та спорту є однією з пріоритетних у роботі органів виконавчої влади. А численні здобутки слов’янських спортсменів на різних турнірах є добрим стимулом для роботи чиновників з покращення умов сфери фізичної культури та спорту. І в цьому заслуга всіх спортивних працівників міста – адміністрації спортивних закладів, спортсменів всіх вікових категорій, тренерів з видів спорту, керівників спортивних клубів, вчителів фізичної культури загальноосвітніх шкіл, ліцеїв професійно-технічної освіти, вищих навчальних закладів.

По першому питанню доповів начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради Олександр Міщенко.

Так, станом на 1 червня 2015 року в місті проведено 64 спортивно-масових заходи, участь у яких взяли близько 10 тис. людей різного віку, найбільш масові це:
-   спортивні ігри серед учнів загальноосвітніх шкіл; учнів професійно-технічних ліцеїв; студентів ВНЗ (футбол, баскетбол, волейбол, міні-футбол, шахи, легка атлетика, легкоатлетичний крос, настільний теніс, шашки, шахи);
-   міські змагання серед школярів «Олімпійське лелеченя»;
-   спортивно-масові заходи в рамках святкування «Дня здоров’я»
-   спартакіада ​​серед працівників підприємств;
-   спартакіада ​​серед пенсіонерів;
-   турніри та першості з видів спорту (вільна боротьба, греко-римська боротьба, самбо, дзюдо, плавання, легка атлетика, рукопашний бій, кікбоксинг, хортинг, футбол, баскетбол, волейбол, фітнес, черлідінг, шашки, шахи, та ін.).

Крім того, слов’янські спортсмени брали участь:

- у 3-х міжнародних змаганнях (чемпіонати світу та Європи), на яких посіли 3 перших місця, 5 других і 5 третіх;
- у 9 всеукраїнських змаганнях, на яких посіли 16 перших місць, 8 других та 11 третіх місць.

Також слов’янські спортсмени є активними учасниками обласних та регіональних турнірів з видів спорту, на яких завжди показують гідний результат, входять до числа призерів змагань.

На території Слов’янська в 2015 році проведено 12 обласних і регіональних змагань (хортинг, футбол, самбо, рукопашний бій, дзюдо, кікбоксінг, плавання), у яких взяли участь понад 1300 спортсменів з міст і районів Донецької області, почесними гостями змагань ставали представники Донецької обласної організації, представники обласних федерацій з видів спорту, відомі спортсмени.

Проведення подібних змагань у Слов’янську на гідному організаційному рівні, залучення іногородніх спортсменів для участі – все це позитивно впливає на імідж міста.

Найбільшою проблемою сфери фізичної культури та спорту є фінансування. На сьогодні це лише утримання спортивних об’єктів, що перебувають у комунальній власності. Станом на 01.06.2015 з міського бюджету профінансовано:

- 1713,5 тис. грн. - це комунальні послуги, заробітна плата співробітників всіх спортивних об’єктів та установ комунальної власності (2 ДЮСШ, басейн, стадіон «Хімік», центр «Спорт для всіх»; утримання культурно-спортивного центру по вул. Чубаря);

- 8,3 тис. грн. – стипендія для перспективних спортсменів;

- 18,7 тис. грн. – спортивні заходи, з яких 13,2 тис. грн. – це погашення кредиторської заборгованості за 2014 рік. А на проведення міських заходів, участь слов’янських спортсменів у обласних змаганнях в 2015 році залишається менше 7,0 тис. грн., з яких 6,0 тис грн. вже використані.

Окремо зупинилися на фінансуванні заходів сфери фізичної культури та спорту та підтримці обдарованих та перспективних спортсменів, які своїми спортивними здобутками прославляють Слов’янськ. Після обговорень, члени координаційної ради вирішили клопотати перед Слов’янською міською радою про розгляд питання щодо збільшення фінансування заходів з фізичної культури та спорту і підвищення стипендії міської ради для перспективних та обдарованих спортсменів міста, як варіант, за рахунок коштів, отриманих від акцизного збору на продаж алкогольних та тютюнових виробів, а також від транспортного податку.

По другому питанню виступили керівники спортивних споруд, які доповіли про роботу закладів, про досягнення своїх вихованців.

Так, дві міські дитячо-юнацькі спортивні школи відвідують 689 дітей, які займаються на відділеннях дзюдо, вільної боротьби, греко-римської боротьби, легкої атлетики, гімнастики, футболу, плавання.

У КЗ «Фізкультурно-оздоровчий комплекс» (плавальний басейн) з початку року було 13 590 відвідувань, з яких 6429 – це діти. 20 дітей з числа перспективних спортсменів відділення плавання міської КДЮСШ мають змогу безкоштовно відвідувати басейн.

Гостро стоїть проблема оснащення дитячо-юнацьких спортивних шкіл сучасним спортивним інвентарем.

У 2015 році за фінансової підтримки міжнародного благодійного фонду «Карітас Україна» проведено ремонтні роботи в двох дитячо-юнацьких спортивних школах: комунальному закладі «ДЮСШ м. Слов’янськ» (вул. Комунарів, 70) та комунальному позашкільному навчальному закладі «Міська комплексна ДЮСШ» (вул. Свердлова, 59).

В комунальному закладі «ДЮСШ м. Слов’янськ» (вул. Комунарів, 70) повністю відремонтовано дах – замінено перекриття та шифер; проведені внутрішні роботи – відштукатурені та пофарбовані стіни та стеля у залах боротьби та гімнастики, замінено 14 вікон.

У КПНЗ «Міська комплексна ДЮСШ» (вул. Свердлова, 59) демонтований бетонний аварійно-небезпечний козирок та встановлена ​​сучасна легка металоконструкція; старі дерев’яні вхідні двері замінені на сучасні металопластикові, а також вставлено 11 склопакетів.

Проведені роботи суттєво покращили тепло-ефективність дитячо-юнацьких спортивних шкіл, оновили їх зовнішній вигляд

Основна проблема, яку бачать керівники, – це суттєве підвищення комунальних послуг, внаслідок чого збільшується потреба у фінансуванні.

Третім питанням порядку денного було підведення підсумків міської спартакіади серед підприємств, організацій, установ всіх форм власності та нагородження переможців і призерів.

У спартакіаді 2015 року взяли участь 11 спортивних колективів від підприємств та організацій, які змагалися у волейбол, баскетбол, настільний теніс, бадмінтон, міні-футбол (деякі колективи брали участь лише в одному виді спорту, але в середньому в кожному виді спорту брали участь 5-6 колективів).

У загальному заліку, за найбільшою кількістю призових місць у всіх видах спорту І місце завоювала команда ТОВ «Тіара». Друге місце із однаковою кількістю набраних очок розділили між собою команди Слов’янської ТЕС та ПАТ «Слов’янський механічний завод». «Бронзу» виборола збірна команда юристів та державних службовців «Феміда».

Команди отримали кубки та грамоти Слов’янської міської ради.

Крім того, «За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту на території Слов’янської міської ради, пропаганду здорового способу життя серед працівників підприємства» почесними грамотами управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації нагороджені керівники підприємств, де спортивно-оздоровчий роботі серед працівників приділяється велика увага, це:
-   Павло Придворов – голова правління ПАТ «Слов’янський механічний завод»;
-   Георгій Пишняк – голова ТОВ «Тіара»;
-   Валерій Черепій – директор Слов’янської ТЕС.
 
17.06.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах