Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донбаському інституті техніки та менеджменту відзначили Олімпійський день Європи

17 та 18 травня за ініціативи Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України в Донбаському інституті техніки та менеджменту був проведений Олімпійський день Європи.

Цього року захід був присвячений 20-річчю Міжнародного науково-технічного Університету імені академіка Юрія Бугая. Засновник вищого навчального закладу, Юрій Миколайович був міжнародним майстром спорту і чемпіоном світу з волейболу, багато уваги приділяв здоровому способу життя і спорту серед студентів. Це сприяло тому, що при університеті стали розвиватися різні види спорту, і тут є ким пишатися: шахове сузір’я ДІТМ МНТУ – Руслан Пономарьов, Антон Коробов, Наталія Здебська, Захар Єфименко; неодноразові переможці Європи з самбо та дзюдо Володимир Поддубняк, Олександр Кутейко, Дар’я Якимова, Катерина Чорна, Тетяна Джабраїлова і багато інших. Уже більше 10 років успішно виступає в першій лізі баскетбольна команда ДІТМ МНТУ, а Паралімпійський чемпіон з плавання Андрій Калина прославив університет і в Афінах, і в Пекіні, і в Лондоні.

Відкриття Олімпійського дня Європи в ДІТМ стало яскравим і знаменним: урочисті привітання від керівництва інституту, виступи прославлених спортсменів і пісні про спорт зробили цей день цікавим і незабутнім, а запуск в небо символу Олімпіади – олімпійських кілець – дозволив вважати свято відкритим.

Уперше спортивний день відкривала масова зарядка студентів.

Серйозні види спорту в цей день перетворилися на шваброід, дуйбол, гру в класики, велику скакалку, стрибунець та інші незвичайні види спорту, а завдяки злагодженим зусиллям студентів стали не тільки веселими розвагами, але і хорошою розминкою перед основними змаганнями, які пройшли 18 травня.

Другий день свята представляв собою серйозні поєдинки між спортсменами ДІТМ, професійними спортсменами і командами спортивних шкіл з різних видів спорту: пляжний футбол, стрітбол (вуличний баскетбол), спідмінтон (швидкісний бадмінтон) і багатоборство.

Усього в змаганнях взяли участь 8 команд з пляжного футболу, 6 команд зі стрітболу, 12 учасників за спідмінтону і більше 16 чоловік з багатоборства. Переможцями змагань з пляжного футболу стала команда «Кириешки»; зі стрітболу перше місце посіла ДЮКФП № 2 (тренер – Олег Сосо); зі спідмінтону кращою стала студентка ДІТМ МНТУ Анастасія Лубенець, а з багатоборства не було рівних учаснику від школи єдиноборств Олександра Салівона – Максиму Тріфонову.

Захід проходив за підтримки Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України, відділу молоді та спорту міста Краматорська, громадського об’єднання «Конгрес молоді та людей з особливими потребами Донбасу».

 
За інформацією Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України
 
21.05.2013

Новини

Розклад виступів паралімпійців Донецької області на Іграх-2024

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах