Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Яків Хаммо здобув «золото» на Кубку Європи з дзюдо серед юніорів та юніорок до 21 року

З 18 по 19 травня в Києві пройшов Кубок Європи з дзюдо серед юніорів та юніорок до 21 року.

Протягом двох днів у спортивному манежі Республіканського вищого училища фізичної культури боротьбу за призи і рейтингові бали вели найсильніші спортсмени з 23 країн. У нинішньому сезоні в числі учасників європейського Кубка були також представники Азії – Узбекистан і Таджикистан. Усього в турнірі взяли участь 351 спортсмен – 242 юніори і 109 юніорок.

Україна на правах господині була найчисленнішою збірною, маючи у своєму складі 121 учасника. Нашим спортсменам вдалося завоювати 20 нагород, у тому числі 6 золотих, і виграти медальний залік київського Кубка Європи U21.

Три золота в скарбничку нашої національної збірної поклали представники чоловічої команди.

Медаль найвищої проби дісталася і представнику Донецької області: 18-річному чинному чемпіону України серед юніорів Якову Хаммо (м. Донецьк, КДЮСШ, тренер – Євген Подолякін). У ході змагань донецький дзюдоїст виграв чисто у росіянина Артема Паніна і українця Руслана Беро. У півфіналі Хаммо за допомогою «ваза-арі» пройшов досвідченого киянина Андрія Колесника. А у вирішальній сутичці заробив «іппон» і залишив зі сріблом українця Антона Рудника.

Нагадаємо, що для українських юніорів Кубок Європи U21 в Києві став другим відбірковим стартом до національної команди, яка боротиметься у вересні на чемпіонаті Європи в Боснії і Герцеговині.

Далі естафету у Кубку Європи U21 беруть іспанська Ла-Корунья і австрійський Лейбніц. У цих містах пройдуть чергові юніорські континентальні Кубки 25-26 травня і 1-2 червня відповідно.

 
20.05.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах