Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Федір Панько завоював «бронзу» на Кубку Європи з дзюдо серед спортсменів до 18 років

18 і 19 травня в польському Бьєлско-Бьяла проходив Кубок Європи з дзюдо серед спортсменів до 18 років.

Всього в турнірі боролися 563 спортсмени з 28 країн.

На змаганнях численним складом виступила і збірна України. Команда старшого тренера національної команди кадетів Геннадія Маханькова складалася з 26 осіб, а старшого тренера національної збірної кадеток Олега Співака – з 16 спортсменок.

Фінішувати з медалями вдалося лише хлопцям. Наші дзюдоїсти виграли на польських татамі 1 срібло та 4 бронзи. Віце-чемпіоном турніру у вазі 55 кг став киянин Асім Мамедов. На третю сходинку п’єдесталу пошани піднялися Артем Мартиросян (50 кг, Київ), Резо Месаблішвілі (73 кг, Київ), Грачик Авагян (81 кг, Дніпропетровськ) і Федір Панько (+90 кг, Новий Світ, Старобешівський район, тренер – Олексій Федосов).

Федір Панько опинився на п’єдесталі Кубка Європи U18 уже вдруге – наш дзюдоїст був переможцем континентального Кубка в Києві.

У медальному заліку Кубка Європи U18 в Бьєлско-Бьяла Україна стала одинадцятою з одним «сріблом», чотирма «бронзами», трьома п’ятими і двома сьомими місцями (0-1-4-3-2).

Кращою командою змагань стала Франція, у якої 4 золотих, 2 срібних і 5 бронзових медалей.

Нагадаємо, що Кубок Європи в Бьєлско-Бьяла став заключним етапом відбору до кадетської збірної України для участі в трьох ключових офіційних стартах 2013 року: чемпіонаті Європи (Таллінн, 21-23 червня), Європейському Молодіжному Олімпійському Фестивалі (Утрехт, 13-20 липня) та Чемпіонаті світу (Майямі, 8-11 серпня).

 
20.05.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах