Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську до Дня Європи відбувся велопробіг

15 травня біля будівлі Слов’янської міської ради з нагоди урочистого відкриття Дня Європи зібралися представники виконавчого комітету, підприємств, організацій та установ міста, громадських організацій, а також небайдужі мешканці.

За ініціативи заступника Слов’янського міського голови Віктора Воропаєва в цей день було вирішено організувати невеликий велопробіг по центральних вулицях міста, який би популяризував велосипедний спорт. Адже велосипед – дуже популярний особистий вид транспорту в усьому світі та Європі зокрема. Він екологічно чистий, корисний для здоров’я і доступний кожному.

Після офіційної частини заходу і церемонії підняття прапорів України та Євросоюзу стартував масовий велопробіг «Крути педалі в Європу». Його учасниками стали понад 20 осіб – маленькі діти з батьками, студенти та викладачі педагогічного університету, представники велоклубу «Вояж» і працівники міської ради.

«Поки в нашій країн велосипед цікавить лише любителів, але я вірю, що зовсім скоро ситуація кардинально зміниться», - висловив надію учасник акції, людина, яка не уявляє своє життя без цього виду транспорту, марафонець Анатолій Пєрог.

Після завершення велопробігу його учасники були запрошені до міської ради, де поспілкувалися з чиновниками. Велолюбителів цікавили багато питань, серед яких: облаштування місць паркувань і стоянок для велотранспорту, будівництво велосипедних доріжок, організація змагань та групових велоекскурсій, тощо.

За результатами зустрічі заступник міського голови Віктор Воропаєв запевнив присутніх, що пропаганда здорового способу життя та залучення населення до регулярних занять фізичною культурою і спортом є одним із найважливіших пріоритетів роботи міської ради. Зокрема, спільною турботою міської влади та громадськості повинна стати і популяризація велосипедного спорту.

 
15.05.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах