Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині став відомий переможець обласного етапу «Олімпійського лелеченя»

П’ятий рік поспіль за ініціативи Національного олімпійського комітету України та підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України проводиться Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей «Олімпійське лелеченя».

Проведення цього заходу сприяє вихованню дітей у дусі олімпійських цінностей та впровадження в суспільстві здорового способу життя, що в свою чергу забезпечує поліпшення здоров'я нації, її фізичний розвиток і духовне збагачення.

Проект Національного олімпійського комітету України «Олімпійське лелеченя» впевнено пройшовся містами Донецького регіону. Його учасники – звичайні школярі 5-6 класів загальноосвітніх шкіл.

14 квітня фізкультурно-оздоровчий комплекс Родинського гостинно прийняв обласний етап змагань, у якому взяли участь команди-переможці зональних етапів. За звання кращих боролися учні з 5 міст Донеччини – Красноармійська, Артемівська, Слов’янського району, Селидового та Краматорська.

На відкритті дитячого олімпійського свята юних учасників вітали почесні гості – начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, виконавчий директор Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олена Похильчук, начальник комітету по фізичній культурі і спорту Красноармійська Віктор Поліщук. Усі вони однозначно визначили, що основна мета заходу – виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху, дружби, взаємоповаги, солідарності, благородства, формування у них навичок культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою та спортом – була безперечно виконана.

«Приємно, що спортивне свято «Олімпійське лелеченя» полюбилося підростаючому поколінню Донеччини і наші майбутні зірочки із задоволенням виходять на старт цих веселих, пізнавальних і захоплюючих змагань. Вони відповідають олімпійському духу, нагадують нам про те, що багато спортсменів-чемпіонів починали свій шлях зі шкільного стадіону», - підкреслив Володимир Мицик.

За підсумками всіх випробувань перемогу виборола команда «Надія» Красноармійського навчально-виховного комплексу. Господарі виявилися найспритнішими в естафетах, рухливій грі та вікторині, а також найцікавіше презентувати свою команду у мультимедійному вигляді та за музичним супроводом. Тепер на переможців чекає Всеукраїнський етап «Олімпійського лелеченя».

Друге місце посіли учні Часівоярської загальноосвітньої школи № 15, а на третій сходинці опинилися учні Краматорської української гімназії. Четверте місце посіли учні Гірницької ЗОШ №15 Селидового та збірна команда Слов’янського району.

Кожен учасник отримав цінні подарунки від Національного олімпійського комітету України.

 
За інформацією Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України
 
15.05.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах