Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донеччини – серед кращих у Європі

З 5 по 11 травня в місті Хемніц (Німеччина) проходив чемпіонат Європи серед чоловіків та жінок з пауерліфтингу.

Донецьку область на змаганнях представляли два спортсмени – Олексій Бичков та Володимир Свистунов, вихованці тренерів Володимира Саєнка та Івана Збандута.

Олексій Бичков з Краматорська, який виступав у категорії до 120 кг, завоював на європейському форумі другу перемогу поспіль. Він встановив новий рекорд України в жимі лежачи – 312,5 кг. У присіданні його результат склав 400 кг, а в тязі – 355 кг. Із сумою триборства 1067,5 кг Олексій обійшов усіх своїх суперників і піднявся на верхню сходинку п’єдесталу.

Окрім цього, Бичков увійшов до числа найсильніших учасників чемпіонату Європи. У абсолютній першості він набрав 621,63 очка за коефіцієнтом Вілкса і посів третє місце.

Продовжив «золоту» естафету чемпіон України 2015 року в суперважкій категорії Володимир Свистунов з Маріуполя. При власній вазі 163 кг Володимир присів з 452,5 кг, що також стало новим національним рекордом, вижав 347,5 кг і потягнув 320 кг. Із сумою триборства 1120 кг український спортсмен був недосяжним для конкурентів.

Усього в чемпіонаті Європи взяли участь 258 пауерліфтерів з 12-ти країн. У командному заліку збірна України посіла друге місце.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик від імені спортивної громадськості регіону вітає спортсменів та їх тренерів із «золотом» чемпіонату Європи та бажає яскравих виступів на майбутній світовій першості.

 
12.05.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах