Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську відбувся традиційний футбольний турнір «Дзвони Чорнобиля»

23 квітня на футбольному полі Слов’янського професійного машинобудівного ліцею відбулися традиційні змагання – ХІІ кубок з футболу «Дзвони Чорнобиля», присвячений Дню пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС.

Участь у турнірі взяли 8 команд: Слов’янського професійного машинобудівного ліцею, учні ЗОШ м. Слов’янськ №№ 1, 9, 15, 20, школи-інтернату № 1, а також представники Слов’янського району – учні ЗОШ селищ Билбасівка та Маяки.

До учасників змагань та присутніх з вітальним словом звернулися директор Слов’янського професійного машинобудівного ліцею Валерій Манзело та начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради Олександр Міщенко.

Валерій Манзело наголосив, що фізичне здоров’я молоді, як і патріотичне виховання, є одними з найважливіших пріоритетів у роботі навчального закладу, тому вже 12-й рік поспіль ліцей збирає команди на кубок з футболу «Дзвони Чорнобиля», щоб учні пам’ятали про ту страшну аварію і подвиг тих людей, які ціною свого життя і здоров’я врятували світ. Олександр Міщенко зазначив, що сьогодні, через 29 років після аварії на ЧАЕС, учні своїми успіхами і здобутками у навчанні та спорті гідно вшановують пам’ять тих героїв, які віддали своє життя, щоб врятувати світ від радіації, і одночасно висловлюють подяку тим ліквідаторам, які живуть поруч із нами.

Перед початком змагань почесне право підняти державний прапор України було надано капітанам команд. Ігри турніру видалися видовищними та результативними. Спортсменів гаряче підтримували понад 250 вболівальників, які прийшли не тільки спостерігати за футбольними баталіями, але і стали гостями Дня відкритих дверей ліцею.

У підсумку чемпіонами ХІІ кубку з футболу «Дзвони Чорнобиля» стала команда Слов’янського професійного машинобудівного ліцею. Друге місце посіли учні загальноосвітньої школи №20, а третє – хлопці загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів селища Билбасівка.

Також були визначені кращі гравці турніру в номінаціях «Кращий воротар», «Кращий захисник», «Кращий нападник», «Кращий бомбардир», які відзначені грамотами.

Голова Слов’янської міської громадської організації в Донецькій області Всеукраїнської організації «Союз Чорнобиль України» Сергій Храптович вручив Кубки переможцям і призерам змагань.

 
23.04.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах