Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку пройшов чемпіонат області з легкої атлетики

10-11 травня на стадіоні спортивного комплексу «Кіровець» у змаганнях чемпіонату області з легкої атлетики вийшли на старт понад 250 спортсменів.

У командному заліку перше місце здобула збірна команда Донецька, на другому місці – збірна команда Горлівці, а замкнули трійку призерів представники Маріуполя. Серед районів першою стала збірна команда Мар’їнського району.

Сильний поривчатий вітер, направлення якого змінювалось щохвилинно, дуже заважав спортсменам, але не зміг побороти їх спрямованість до перемоги.

Серед чоловіків у бігу на 100 м переміг Данило Акімочкин (Макіївка) – 10,6, 200 м краще за всіх пробіг донеччанин Олексій Кривошанов – 21,8. Дистанцію 400 м з бар’єрами за 53,6 с подолав Антон Сумін з Горлівки. Дійсно ніхто не міг розраховувати на високий результат з бігу на 5000 м при показниках стовпчику термометру біля +30, тому можливо лише відзначити мужність переможців на цій дистанції – Анатолія Оржеховського з Макіївки та Катерини Васильченко з Горлівки. Серед стрибунів слід виділити результати у потрійному стрибку Юрія Опацького з Маріуполя – 16 м 22 см, юного донеччанина Олександра Малосілова – 15 м 10 см – та В’ячеслава Швидкого (Горлівка) з бігу на 110 м з/б – 14,1.

Серед жінок дві перемоги в бігу на 100 та 200 м святкувала Вікторія П’ятаченко – 11,4 та 23,3 відповідно. У бігу на одне коло швидкі хвилини продемонстрували артемівська спортсменка Аліна Логвиненко – 53,0 – та донеччанка Дарина Приступа – 54,0. На дистанції 800 м перемогла Світлана Шмідт з Маріуполя з результатом 2.06,0, другою фінішувала Юлія Кутах (Макіївка) – 2.09,0. Також слід відзначити стрибок на 6 м 25 см Юлії Нитник, що вперше показала норматив майстра спорту України, результат 14,7 з бігу на 100 м з /б донеччанки Ганни Чубковцової.

Серед результатів метальників треба звернути увагу на перемогу горлівчанина Олексія Семенова – 64 м – та Юлії Курило з Артемівська – 57 м 15 см – у метанні диску, Білогурова Івана (Донецьк) у штовханні ядра – 16 м 58 см.

Ці змагання стали відбірковими на участь у командному чемпіонаті України та чемпіонаті серед юніорів, що відбудуться у червні в Ялті та Харкові, а також надали можливість представникам юнацької категорії ще раз перевірити свої здібності напередодні юнацького чемпіонату України, який буде проведено з 25 до 27 травня в Донецьку на РСК «Олімпійський».

 
14.05.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах