Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відбулося підсумкове засідання колегії управління

9 квітня в Краматорську відбулося підсумкове засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Захід пройшов під головуванням начальника управління Володимира Мицика. У засіданні взяли участь члени колегії управління, керівники обласних спортивних організацій, керівники органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів та райдержадміністрацій, директора дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», голови районних організацій фізкультурно-спортивного товариства «Колос», інші представники спортивної громадськості регіону.

Одним з питань порядку денного було підведення підсумків розвитку на Донеччині неолімпійських видів спорту в 2014 році.

Так, минулого року до складу збірних команд України від Донецької області увійшли 544 атлети з 46-ти неолімпійських видів спорту та східних видів єдиноборств. Протягом 2014 року за підсумками міжнародних змагань спортсмени регіону завоювали 81 медаль, серед яких 23 золоті.

Найбільш значні результати показали спортсмени: у скелелазінні – Даниїл Болдирев, який став чемпіоном світу з новим світовим рекордом швидкості; у гирьовому спорті – Станіслав Клименко, Артур Сасік і Леон Білицький, призери минулорічних чемпіонатів світу та Європи; в ушу – чемпіонка Європи і призерка чемпіонату світу Ганна Терещенко і чемпіонка Європи Олена Біла; у пауерліфтингу – чемпіон Європи та призер чемпіонату світу Олексій Бичков, призер чемпіонату Європи Володимир Свістунов і призер чемпіонату світу Олексій Рокочий; з карате JKS – чемпіонки Європи Єлизавета Сурганова та Наталя Медведєва; з бодібілдингу – чемпіон Європи Артур Ковальов.

За даними на кінець 2014 року, у Донецькій області культивується 46 обласних федерацій з неолімпійських видів спорту та східних видів єдиноборств. Протягом минулого року проведено 97 обласних змагань з 34 видів спорту із загальною кількістю учасників понад 9,5 тисяч.

Ще одним питанням порядку денного було затвердження списку спортсменів-олімпійців Донецької області – кандидатів на призначення обласної стипендії в 2015 році.

Оскільки поточний та наступний роки є ключовими для завоювання ліцензій на Літні Олімпійські ігри 2016 року, що пройдуть у Ріо-де-Жанейро (Бразилія), то пріоритет серед усіх кандидатів на отримання стипендій був визначений згідно з перспективи участі спортсменів на цій Олімпіаді та можливості завоювання як особистих, так і командних ліцензій.

Нагадаємо, що, починаючи з 2012 року, Донецькою обласною радою прийнято рішення про призначення та виплати 40 стипендій перспективним спортсменам з олімпійських видів спорту. Його метою є підтримка і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень в Донецькій області, моральне та матеріальне заохочення спортсменів для досягнення високих спортивних результатів. При цьому, згідно з Положенням про стипендії обласної ради, передбачається 20 виплат у розмірі трьох мінімальних заробітних плат та 20 виплат у розмірі двох мінімальних заробітних плат. Половина від призначеної стипендії призначається тим спортсменам, які представляють іншу область, окрім Донецької.

Також на підсумковому розширеному засіданні колегії управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації був представлений рейтинг роботи керівників органів управління фізичної культури і спорту міськвиконкомів і райдержадміністрацій за 2014 рік.

Кращими, посівши з першого по третє місця відповідно, у першій групі міст стали Маріуполь, Артемівськ і Краматорськ, у другій групі міст – Красноармійськ, Добропілля і Дружківка, у третій групі міст – Димитров, Авдіївка та Красний Лиман. Серед районів місця з першого по третє відповідно розподілилися наступним чином: у першій групі районів – Мар’їнський, Волноваський, Слов’янський райони, у другій групі – Володарський, Костянтинівський і Добропільський райони.

Підводячи підсумки засідання, Володимир Мицик від імені облдержадміністрації висловив подяку всім представникам спортивної громадськості області, міст і районів, які, незважаючи на складні умови, забезпечували і забезпечують розвиток галузі фізичної культури і спорту в Донецькій області.

 
09.04.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах