Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Олімпійська листівка – спорт заради миру»: як це було минулого року

У квітні 2014 року за ініціативи Національного олімпійського комітету України в Донецькій області активно проводився конкурс малюнків «Олімпійська листівка – спорт заради миру». Захід був присвячений Міжнародному дню спорту.

Основною його метою була проголошена пропаганда здорового способу життя, розширення світогляду та розвитку творчих здібностей молоді, використання можливостей спорту і фізичної культури для солідарності та співробітництва заради миру, зміцнення міжлюдських стосунків.

Естафети «Олімпійської листівки» 23 і 24 квітня в Донецьку приймали загальноосвітня школа № 49 і ліцей № 6.

23 квітня в донецьку ЗОШ № 49 на зустріч зі школярами 8-го класу завітали фіналістка Олімпійських ігор та чемпіонату світу, чемпіонка Європи, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Юлія Кревсун та бронзова призерка Олімпійських ігор у Лондоні, переможниця світу та чемпіонату Європи, майстер спорту міжнародного класу в потрійному стрибку Ольга Саладуха.

«Я впевнена, що ця зустріч стане для дітей хорошим досвідом, незабутньою екскурсією у світ великого спорту і надихне їх на нові перемоги. «Спорт заради миру» дає дітям можливість стати на кілька кроків ближче до своєї мрії», - розповіла Юлія Кревсун.

«Така подія, як день спорту заради розвитку та миру, – це велика і важлива справа у вихованні та мотивації молодих спортсменів. Я на власному досвіді знаю, як іноді складно не звертати з обраного шляху, кожен день прагнути до своєї мрії і на кожному тренуванні ставати ще сильніше, швидше, точніше. Потрапити на головну спортивну подію – Олімпійські ігри – це мрія будь-якого юного спортсмена і подія, яка залишиться в їх пам’яті на все життя. Саме такий стимул потрібний для наших спортсменів, щоб вони досягали своїх кращих результатів, долали себе, щоб вони знали, заради чого вони працюють на футбольних полях, бігових доріжках, у плавальних басейнах», - поділилася з дітлахами Ольга Саладуха.

24 квітня на зустріч з учнями 6-х класів Донецький ліцей № 6 разом з Юлією Кревсун прийшов чемпіон світу, фіналіст Олімпійських ігор у Пекіні, заслужений майстер спорту України із сучасного п’ятиборства Дмитро Кірпулянський.

«Які у Вас талісмани?» - запитав Максим, учень 6-го класу, який займається футболом. «Віра у самого себе, у свої сили – це найголовніше, а більш талісманів у мене нема», - відповів Дмитро Кірпулянський. «Ще дуже важлива віра тренера в спортсмена, адже саме особистий тренер вселяє впевненість у своїх силах, він підбадьорює та налаштовує спортсмена на найкращий результат», - доповнила Юлія.

На цій зустрічі діти також мали змогу побачити справжню сучасну зброю для стрільби по мішенях, яку використовують п’ятиборці на змаганнях. Дмитро Кірпулянський вправно продемонстрував, як саме він стріляє, і довів, наскільки це безпечно в змагальних умовах: «Коли я виступав на Олімпійських іграх у Лондоні, під час стрільбищ глядачі стояли поруч зі мною, буквально поруч. Вони оточили мене з усіх боків, я мав змогу бачили лише мішень – настільки це безпечно для оточуючих».

Діти залюбки спілкувались з уславленими олімпійцями, відповідали на запитання спортивної вікторини, малювали спортивну листівку та цікавилися подробицями спортивного та особистого життя гостей. На завершення зустрічей кожен учень проекту «Олімпійська листівка - спорт заради миру» отримав від Національного олімпійського комітету України цінний подарунок.

 
26.03.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах