Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Наші спортсмени успішно виступили на Кубку України з фехтування на візках

З 25 квітня по 2 травня в Євпаторії пройшов відкритий Кубок України з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Донецьку область у цих змаганнях представляли майстер спорту України міжнародного класу Алла Горліна та кандидати в майстри спорту Дмитро Мазуров, Юлія Лисенко, Олег Капустін та Шавкун Сергій.

Високий результат показав Олег Капустін, який взяв два золота в рапірі та шпазі. Алла Горліна виборола золото в шпазі та срібло в рапірі, Дмитро Мазуров – два срібла в шпазі та в рапірі, Юлія Лисенко – бронзу в шпазі та срібло в рапірі.

У командному заліку чоловіки посіли перше місце в рапірі, а жінки – у шпазі.

Спортсмени тренуються в м. Донецьку на базі реабілітаційного центру «Веселка» під керівництвом Заслуженого тренера України, тренера-викладача Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів Надії Борболюк.   

Для довідки

Паралімпійське фехтування має давню історію. Ще у 1780 році доктор Тіссо (Франція) розробив методику, яку описав у книзі під назвою «Медицинская хирургическая гимнастика в гигиеническом аспекте. Упражнения с оружием».

 
08.05.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах