Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Губернатор перевірив готовність до юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики

У регіоні триває підготовка до юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики, який пройде з 10 по 14 липня в Донецьку. Що вже зроблено та які роботи ще необхідно виконати – про це сьогодні йшлося на засіданні оргкомітету, яке провів голова облдержадміністрації Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Серед розглянутих питань – стан підготовки об᾿єктів РСК «Олімпійський» до проведення масштабного спортивного заходу. Тут вже на 92 відсотки завершено необхідні роботи. Однак, серед іншого, ще потребує вирішення проблема організації безперебійного транспортного сполучення між розминочним стадіоном по вулиці Байдукова та безпосередньо спорткомплексом – представники агенції з підготовки чемпіонату були занепокоєні тим, що на вузькій ділянці дороги відсутнє достатнє місце для паркування автобусів зі спортсменами та не облаштовано пішохідні зони. Оргкомітет доручив побудувати тимчасову стоянку, а Донецький міськвиконком зобов᾿язався забезпечити безпечне пересування пішоходів.

Серед проблем, які сьогодні викликають занепокоєння організаторів змагань та обласної влади – стан фінансування підготовки чемпіонату з державного бюджету. Зокрема, ще досі не погашено кредиторську заборгованість за реконструкцію РСК «Олімпійський» та СК «Кіровець» у 2012 році на загальну суму близько 16 мільйонів гривень. Повільно вирішується питання і щодо поточного фінансування підготовки, в тому числі і за рахунок спонсорів.

«Область не допустить зриву змагань, ми знайдемо, як перекрити ту нестачу коштів, яка сьогодні є», - запевнив Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

У ході засідання його учасники також обговорили, яким чином здійснюватиметься розміщення учасників чемпіонату та вболівальників, а також хід підготовки волонтерів.

У Донецьку необхідно розмістити 2 053 особи з числа спортсменів та членів команд. З готелями міста досягнуто відповідні домовленості. Місцева влада також забезпечить комфортабельне та швидке транспортування учасників змагань. Вже розроблено маршрути пересування легкоатлетів. Наразі триває їх узгодження з Державтоінспецією.

На чемпіонаті світу працюватимуть майже 800 волонтерів. Зараз здійснюється їх підготовка.

Члени оргкомітету обговорили також, яким чином проводитиметься офіційні відкриття та закриття змагань. Їх початок відбудеться на РСК «Олімпійський», а завершення – у парку ім. Щербакова.

Перевірити готовність всіх служб та об᾿єктів до світового заходу можна буде вже через місяць – з 24 по 27 травня у Донецьку пройде командний юнацький чемпіонат України, що матиме статус тестових змагань перед липневим чемпіонатом світу.

 

За матеріалами управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації
 
27.04.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах