Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На чемпіонаті світу з рукопашного бою спортсмени Донеччини завоювали одну срібну та дві бронзові нагороди

З 18 по 21 квітня в Москві пройшов другий чемпіонат світу з рукопашного бою. Місцем проведення змагань стала арена Палацу спорту «Динамо» у Крилатському.

За даними організаторів, турнір зібрав спортсменів більш ніж з 42 держав.

Пояса чемпіонів світу були розіграні у вагових категоріях: серед чоловіків – до 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90 та + 90 кг; серед жінок – до 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75 та + 75 кг.

Від Донецької області в змаганнях взяли участь 11 спортсменів. Три з них посіли призові місця в особистому заліку. Срібну медаль завоювала Олеся Васильєва (у ваговій категорії до 70 кг). Бронзові нагороди поклали до скарбнички Донеччини Тетяна Соляр та Руслан Бєліков (обидва спортсмени – у ваговій категорії до 60 кг).

Для довідки

Сучасний рукопашний бій містить у собі удари руками та ногами, різноманітні кидки, больові прийоми. Правила змагань забезпечують та регламентують максимально ефективне та безпечне використання цих прийомів під час змагань. Під час навчання прийомам рукопашного бою використовуються передові, науково обґрунтовані методики.

Міжнародна федерація рукопашного бою заснована в 2006 році. Її штаб-квартира, яка знаходиться в Москві, проводить велику роботу з розвитку рукопашного бою за кордоном. Мета МФРБ – розвиток і популяризація рукопашного бою як виду спорту в усьому світі. Міжнародна федерація рукопашного бою проводить чемпіонати, турніри, суддівські та навчальні семінари, показові виступи в різних країнах світу у співробітництві зі спортсменами з інших видів єдиноборств.

Пріоритетним завданням Федерації є внесення рукопашного бою до списку олімпійських видів спорту.

 
24.04.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах