Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Артем Блошенко завоював «бронзу» на міжнародному турнірі з дзюдо серії «Великий шолом» у Токіо

З 5 по 7 грудня в Токіо (Японія) пройшов міжнародний турнір з дзюдо серії «Великий шолом».

У складі збірної команди України Донецьку область представляли 3 дзюдоїста: Вікторія Туркс (78 кг), Артем Блошенко (100 кг) і Яків Хаммо (+ 100 кг).

Єдина медаль, завойована збірною України на цьому престижному турнірі, виявилася у представника Донеччини Артема Блошенко. Наш дзюдоїст посів третє місце у ваговій категорії до 100 кг.

На шляху до фіналу Блошенко спочатку здобув перемоги над кубинцем Хосе Арментеросом, срібним призером чемпіонату світу 2014 року, і над поляком Каспером Ларемом. Але потім у чвертьфіналі донеччанин програв дворазовому призеру Олімпійських ігор Хенку Гролу з Голландії. У втішному раунді Артем пройшов канадця Кайла Рейеса, а в сутичці за третє місце виявився сильнішим за Мартіна Пачека зі Швеції.

Змагання серії «Великий шолом» є найсильнішими у світі дзюдо, збираючи найкращих спортсменів планети. Турнір у Токіо завершував 2014-й змагальний рік для дзюдоїстів і давав можливість набрати рейтингові бали перед кваліфікацією на Олімпійські ігри-2016. Усього на змагання до столиці Японії прибуло 423 спортсмена з 65-ти країн світу.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик вітає спортсмена із завоюванням бронзової нагороди на престижних міжнародних змаганнях та бажає яскравих перемог у майбутньому.

 
08.12.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах