Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні відзначається Міжнародний день інвалідів

Сьогодні, 3 грудня, у світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Ця дата була  проголошена Генеральною асамблеєю ООН в 1992 році. Щорічне проведення цього дня в Україні встановлено Указом Президента від 27.11.1993 № 566/93.

Текст звернення начальника управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика наводимо нижче.

- З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів ми висловлюємо щиру подяку активу інвалідних організацій, які беруть участь у фізкультурно-оздоровчому русі на території Донецької області. Розвиток спорту серед людей з обмеженими фізичними можливостями завжди був і є в регіоні одним з пріоритетів. І це знаходить своє відображення в призових місцях, які ми посідаємо у всеукраїнському рейтингу в показниках спортивної майстерності та реабілітаційної роботи серед інвалідів.

За останніми даними, до занять фізичною культурою і спортом, включаючи реабілітаційну роботу, у Донецькій області залучено 14,5 тис. інвалідів різних нозологій та віку, що складає 7 % від їх загальної кількості в регіоні. До складу збірної команди України з видів спорту від Донеччини сьогодні входять 103 спортсмена-інваліда, які гідно захищають честь регіону на європейських та міжнародних змаганнях. На останніх Паралімпійських іграх, що пройшли в 2012 році в Лондоні, у активі наших спортсменів 5 золотих, 3 срібних і 5 бронзових медалей. На Дефлімпійських іграх 2013 року в Софії паралімпійці Донецької області здобули 1 золоту, 4 срібні та 3 бронзові медалі.

Зі свого боку управління робитиме максимум можливого, щоб за допомогою засобів фізичної культури та спорту виконувати найголовніше завдання, про яке нам нагадує Міжнародний день інвалідів, – сприяти подальшій інтеграції осіб з інвалідністю в життя суспільства.

 
03.12.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах