Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Провідні спортсмени-олімпійці Донеччини отримали стипендії за 4 місяці

Актуальним питанням сьогодення в сфері фізичної культури та спорту Донецької області через загальні непрості умови, які склалися в регіоні, стала заборгованість матеріальних виплат.

Розуміючи необхідність забезпечення безперервного тренувального процесу провідних спортсменів області та їх участі в змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів, у вирішенні проблеми активну участь взяло керівництво Донеччини – екс-губернатор Сергій Тарута та нинішній голова облдержадміністрації Олександр Кіхтенко.

Так, на сьогодні вирішеним стало питання погашення заборгованості з виплати стипендій Донецької обласної ради провідним спортсменам Донеччини з олімпійських видів спорту. Усього на картки 39-ти найперспективніших олімпійців регіону було нараховано 421 428 гривень – це загальна сума стипендій, яка призначалася їм протягом чотирьох місяців, з липня по жовтень поточного року.

   - Спортивна громадськість та спортсмени Донеччини висловлюють щиру подяку керівництву Донецької обласної державної адміністрації, - зазначає начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. - Окремої вдячності заслуговують і очільники тих регіонів України, які протягнули руку допомоги задля забезпечення необхідних нашим олімпійцям тренувальних умов. Завдяки спільним зусиллям сьогодні всі провідні спортсмени Донеччини ведуть підготовку в складі збірних команд України за межами зони АТО. Сподіваємося, що виплата стипендій Донецької обласної ради також сприятиме подальшій мотивації наших атлетів до успішних виступів на майбутніх міжнародних змаганнях. Адже зараз надважливий період – поточний та наступний роки є ключовими для завоювання ліцензій на Літні Олімпійські ігри 2016 року, що пройдуть у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Зважаючи на це, з керівництвом області вже була досягнута попередня домовленість щодо збереження виплат стипендій провідним спортсменам і в 2015 році.

Нагадаємо, що починаючи з 2012 року, Донецькою обласною радою прийнято рішення про призначення та виплати 40 стипендій перспективним спортсменам з олімпійських видів спорту, які здатні забезпечити успішний виступ на Олімпійських, Юнацьких Олімпійських іграх та чемпіонатах світу та Європи. Його метою є підтримка і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень в Донецькій області, моральне та матеріальне заохочення спортсменів для досягнення високих спортивних результатів. При цьому, згідно з Положенням про стипендії обласної ради, передбачається 20 виплат у розмірі трьох мінімальних заробітних плат та 20 виплат у розмірі двох мінімальних заробітних плат. Половина від призначеної стипендії призначається тим спортсменам, які представляють іншу область, окрім Донецької.

Зі списком спортсменів-олімпійців регіону, яким були виплачені стипендії Донецької обласної ради в 2014 році, можна ознайомитися тут.

 
01.12.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах