Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Маріуполець – срібний призер чемпіонату світу з боротьби на поясах

З 19 по 24 листопада в столиці Туркменістану Ашгабаті пройшов ХІІ чемпіонат світу з боротьби на поясах.

У складі збірної команди України у ваговій категорії до 75 кг виступав маріупольський спортсмен Дмитро Арабаджи, який за підсумками впертої боротьби посів друге місце.

Цей чемпіонат світу для Дмитра був вже п’ятим за рахунком – дебют відбувся сім років тому в місті Уфа (Росія), тоді він став бронзовим призером. Арабаджи – призер чемпіонатів світу та Європи, заслужений майстер спорту України з греко-римської боротьби. У поточному році він здобув «срібло» на VI Міжнародному турнірі з національної боротьби Куреш «К’урбан курешлері».

Як повідомлялося раніше, інший представник Донеччини Дмитро Косенок в Ашгабаті завоював бронзову медаль у ваговій категорії 62 кг.

Усього за підсумками ХІІ чемпіонату світу з боротьби на поясах збірна України здобула 9 медалей (2 золоті, 3 срібні та 4 бронзові), посівши третє загальнокомандне місце.

Боротьба на поясах – один з найдавніших у світі видів спорту, що полягає в єдиноборстві двох спортсменів за встановленими міжнародними правилами. Спортсмени весь час поєдинку знаходяться в сутичці, тримаючи один одного за пояс, і кожен із суперників намагається покласти іншого на лопатки і перемогти.

 
29.11.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах