Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик із робочим візитом відвідав Дружківку

25 листопада Дружківку з робочим візитом відвідав начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

Свою роботу Володимир Мицик розпочав зустріччю з колективом міської дитячо-юнацької спортивної школи СК «Машинобудівник». Тренери цієї школи не отримували заробітну платню вже півроку – із серпня поточного року. Скрутна ситуація в спортивному закладі виникла через його повну залежність від фінансування з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

- Починаючи з серпня, дитячо-юнацькі спортивні школи Донецької та Луганської областей не отримують виплати з Фонду соціального страхування. Найбільш болючою ситуація склалася для тих шкіл, які знаходяться повністю на забезпеченні за рахунок коштів цього Фонду. Усього в Донецькій області 16 таких шкіл, у тому числі й дружківська ДЮСШ «Машинобудівник». Рішення про призупинення фінансування шкіл з Фонду призвело до утворення великої заборгованості щодо виплат заробітної платні працівникам цих шкіл та викликає загрозу їх подальшому існуванню. Ця проблема вже озвучувалася на рівні Міністерства молоді та спорту України, також сьогодні ми будемо виходити на прямий діалог з представниками Фонду соціального страхування, центральних рад фізкультурно-спортивних товариств, які є засновниками цих шкіл. Будемо вживати максимум зусиль задля вирішення питання, - сказав Володимир Мицик.

Попри непрості умови, заняття в дружківській школі не припинялися. ДЮСШ СК «Машинобудівник» має давні спортивні традиції, зокрема, відділення важкої атлетики постійно готує спортсменів для збірних команд України. Окрім важкої атлетики, у ДЮСШ культивуються дзюдо, греко-римська боротьба, карате, легка атлетика, футбол. Усього в школі, якій за підсумками роботи за 2011-2013 роки була присвоєна друга кваліфікаційна категорія, займаються більше 250 дітей.

Ще одною проблемою для дружківської спортшколи стала відсутність опалення в залах Палацу спорту «Машинобудівник», на базі якого вона розташована. Проте, як запевнив на зустрічі з Володимиром Мициком голова профспілкового комітету Дружківського машинобудівного заводу Анатолій Селіванов, завдяки вирішенню питань фінансового характеру включення опалення в школі можливе вже буквально завтра.

У ході робочого візиту Володимир Мицик також відвідав ДЮСШ № 2 міського відділу освіти, де переглянув організацію роботи. Працівники цієї школи отримують заробітну платню з місцевого бюджету, у залах для занять є тепло. Проблемним для ДЮСШ є затяжний ремонт плавального басейну. Завершити роботи щодо встановлення систем очищення і вентиляції, зовнішнього облаштування споруди планується за рахунок отримання грантів.

Окрім того, Володимир Мицик провів зустріч із заступником міського голови Володимиром Григоренком, де обговорив організаційні питання щодо перенесення до Дружківки роботи комунальних закладів Донецької обласної ради, які є структурними підрозділами управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

 
25.11.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах