Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик провів виїзний прийом громадян у Красноармійську

5 листопада начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик провів виїзний прийом громадян у Красноармійську.

З актуальними питаннями сьогодення в галузі звернулися представники спортивної громадськості з Красноармійська, Димитрова та Красноармійського району.

Першим порушеним питанням стала заборгованість по виплаті заробітній платні тренерам-викладачам з боксу за липень-серпень поточного року. Така проблема виникла через те, що обласна СДЮШОР з боксу знаходилася в процесі переходу до комунальної власності Донецької обласної ради і тільки сьогодні закінчує свою перереєстрацію.

Вирішення питання щодо погашення заборгованості по матеріальним виплатам сьогодні проходить через діалог з представниками Міністерства, а також стане можливим завдяки зверненням губернатора Донеччини Олександра Кіхтенка до Державної казначейської служби України, - запевнив Володимир Мицик.

Другий запит стосувався можливості переводу тренерів у іншу спортивну школу, на що начальником управління було дано доручення обласній КДЮСШ детально вивчити питання та додатково проінформувати заявника.

Звернулися до очільника спорту Донеччини також з питанням щодо присвоєння категорій тренерам-викладачам в нинішній час.

- В умовах, які сьогодні склалися на території Донецької області, управлінням досягнута домовленість з Міністерством молоді та спорту України щодо присвоєння тренерам категорій без проходження обов’язкових курсів підвищення кваліфікації. Однак, це означає лише його відтермінування – після встановлення сприятливих умов ці курси даним тренерам необхідно буде пройти, - зазначив Володимир Мицик.

Також підчас прийому піднімалося питання щодо прийому річної статистичної звітності за формою № 5-ФК.

- Сьогодні підготовлений Наказ про порядок проведення звітності, у якому пропонується первинно надавати звіти в електронній формі, а потім, згідно з встановленим графіком, здавати документи відповідним працівникам управління та ОКДЮСШ. Така ж схема пропонується і для проведення звітної роботи за формою № 2-ФК, - пояснив Володимир Мицик.

Ще одне звернення стосувалося організації ефективної роботи громадської організації Федерація регбіліг Донецької області, яка була нещодавно утворена в Красноармійську. У цьому випадку, з метою оформлення співпраці з управлінням з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, заявнику була надана рекомендація щодо підготовки необхідного за Наказом управління пакету документів.

Очільнику спорту Донеччини було поставлено питання щодо активізації роботи по проведенню обласних змагань з видів спорту – федерації не можуть проводити офіційні змагання на територіях, де проводяться бойові дії.

- Сьогодні переглядається календарний план спортивно-масових заходів. Ми вносимо в нього коректування з метою проведення всіх чемпіонатів та Кубків області у тих населених пунктах, які підконтрольні українській владі, - відзначив Володимир Мицик.

Наступним заявником було висловлено занепокоєння з приводу забезпечення роботи дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Красноармійського району на 2015 рік.

- Дійсно, сьогодні є складність утримання саме цієї школи, бо вона – одна з небагатьох тих, які знаходяться повністю на забезпеченні за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. На сьогоднішній день фінансування Фонду по ДЮСШ Донецької області призупинено. При цьому на наступний рік проектом Державного бюджету України на 2015 рік передбачено додаткові видатки на забезпечення діяльності ДЮСШ у обсязі 205,0 млн. гривень. Ці питання я підніматиму на колегії Міністерства молоді та спорту України, яка відбудеться 10-11 листопада. А поки що школі було рекомендовано розглянути питання по оптимізації мережі ДЮСШ в Красноармійському районі, з тим щоб об’єднати фінансовий, матеріально-технічний та кадровий ресурси, - відповів Володимир Мицик.

Ще одним питанням стало фінансування конкурсу міні-проектів Донецької обласної ради в 2015 році.

- Сьогодні йде формування бюджету на наступний рік, і управління зі свого боку в рамках проведення цього конкурсу ініціюватиме включення питання щодо покращення спортивної інфраструктури, - наголосив Володимир Мицик.

Багатьма заявниками піднімалося питання і щодо реформування сфери фізичної культури та спорту.

- Окрім вирішення нових завдань-викликів на регіональному рівні, представники спортивної громадськості Донецької області сьогодні залучені до активного обговорення національної моделі розвитку фізичного виховання населення та розвитку спорту вищих досягнень. Крокуючи шляхом євроінтеграції, ми повинні модернізувати існуючу систему, за умов збереження ДЮСШ створюючи нові спортивні клуби, віддаючи більше повноважень щодо розвитку виду спорту федераціям, - сказав Володимир Мицик.

- Підсумовуючи, я відзначу, що управління продовжуватиме подібну практику виїзду до міст Донецької області. Зустрічі зі спортивним активом дають людям можливість дізнатися про роботу облдержадміністрації у сфері фізичної культури та спорту, а нам – оперативно втручатися у вирішення поточних питань як на рівні місцевої та обласної влади, так і на рівні Міністерства молоді та спорту України, - резюмував Володимир Мицик.

 
06.11.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах