Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі змагалися велоекстремали

1 листопада в Маріуполі в Приморському парку відбувся заключний етап чемпіонату міста зі швидкісного спуску на гірських велосипедах MINI-DH «Кубок Маріуполя».

У турнірі змагалися близько 20 маріупольських велоекстремалів.

Організаторами заходу традиційно виступили: голова депутатської комісії з питань молодіжної політики в справах сім’ї, культури та спорту Володимир Курський, команда «Funride on bike» за підтримки секретаря Маріупольської міської ради Андрія Федая, управління з фізичної культури та спорту Маріупольської міської ради, ОМО «Союз молодих металургів» і ПК «Молодіжний».

Кожен учасник повинен був за максимально короткий час подолати дистанцію довжиною в 650 метрів, з перепадами висот до 50 метрів і наповнену всілякими небезпечними перешкодами.

Чемпіонат проходив у двох категоріях: «хардтейли» – однопідвісні велосипеди і «двухподвеси» – повнопідвісні велосипеди.

Випробувати себе в швидкісному велоспуску вирішив і маріуполець Антон Боровик, який піднімався на найвищу сходинку п’єдесталу пошани велогонок у Одесі, Запоріжжі, Криму та Дніпропетровську. Маріупольський спортсмен займає друге місце в українському рейтингу в категорії «Юніор».

На жаль, не обійшлося без падінь. Вчасно надана бригадою медиків допомога, усунення технічної несправності силами однодумців і вболівальників – і спортсмен готовий до другого заїзду!

До речі, даунхілл – не тільки видовищна, але і найнебезпечніша дисципліна у велоспорті, тому учасник повинен вміти добре і, найголовніше, упевнено «триматися в сідлі». Важливе значення має технічно справний велосипед, який за своїми характеристиками повинен відповідати проходженню змагальної траси.

За підсумками чемпіонату призові місця розподілилися таким чином:

- категорія «двухподвеси»:

1 – Боровін Антон;
2 – Перевозников Станіслав;
3 – Бородін Олексій.

- категорія «хардтейли»:

1 – Шабанов Олексій;
2 – Золотковський Ярослав;
3 – Клименко Олексій.

Велосекстремали в нагороду отримали гарний настрій, почесні дипломи, кубки, медалі та призи на велосипедну тематику від організаторів.

 
04.11.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах