Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вікторія Туркс завоювала «срібло» на міжнародному турнірі в Абу-Дабі

З 31 жовтня по 2 листопада в Абу-Дабі (ОАЕ) пройшов міжнародний турнір з дзюдо серії «Великого шолома».

Серед понад 300 спортсменів з 58 країн світу Донеччину в складі збірної команди України на змаганнях представляла Вікторія Туркс, яка виступає у ваговій категорії 78 кг.

У стартовому поєдинку 27-річна українка виграла у першого номера «посіву», бронзового призера чемпіонату світу 2014 року Анамарі Веленсек зі Словенії.

На стадії чвертьфіналу Вікторія була сильніше Марти Торт з Іспанії, а в півфіналі Туркс у складному поєдинку зуміла вирвати перемогу в чемпіонки світу 2013 року Сол Кіон з КНДР.

Опоненткою нашої дзюдоїстки у фіналі стала одна з її найбільш принципових суперниць Луїзі Мальзан з Німеччини. У підсумку найсильнішою виявилася німкеня, а Вікторія задовільнилася срібною медаллю.

«Срібло» з Абу-Дабі стало для Вікторії Туркс вже четвертою нагородою з престижних міжнародних змагань в 2014 році. Цього сезону в активі нашої дзюдоїстки срібна медаль турніру «Гран-Прі» в Тбілісі і дві «бронзи» зі змагань аналогічного рангу в Загребі й Астані. Ці змагання є рейтинговими для відбору на Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Для довідки

Вікторія Туркс народилася 20 жовтня 1987 року в Горлівці. Займатися дзюдо почала в 9-річному віці під керівництвом тренера Анатолія Живанова. Сьогодні наставниками спортсменки є Сергій Гринь і Василь Мицканюк.

 
03.11.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах