Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Початок нового навчального року в дитячо-юнацьких спортивних школах Донецької області

   На сьогоднішній день в Донецькій області працює 115 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у яких займається більше 50 тисяч дітей та підлітків.

   На виконання розпорядження голови Донецької облдержадміністрації від 11.04.2014 № 389 «Про оздоровлення та відпочинок дітей Донецької області у 2014 році», за попередніми даними, протягом літнього періоду поточного року оздоровлено 9 998 (19,4%) учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
   Оздоровлення здійснювалося в пришкільних таборах при загальноосвітніх школах, дитячих оздоровчих закладах Донецької області та за її межами за рахунок державного, обласного, місцевих бюджетів, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, коштів спонсорів та батьківських внесків.
   У рамках оздоровчої компанії було проведено ряд спортивно-масових заходів, які включено до планів роботи дитячих оздоровчих центрів, за участю вихованців ДЮСШ.
   Відповідно до Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2008 року № 993 зі змінами та доповненнями, навчальний рік у спортивній школі починається з 1 вересня.
   Проекти планів комплектування відділень з видів спорту на наступний навчальний рік подаються для затвердження до 25 серпня поточного року.

   Таким чином, на цей час у дитячо-юнацьких спортивних школах області проведено та затверджено в установленому порядку тарифікацію тренерів-викладачів у відповідності до їх рапортів для зарахування дітей та підлітків до спортивних відділень ДЮСШ, або переведення учнів спортивних шкіл на наступний рік навчання.

   Крім того, у відповідності до вимог Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, управлінням з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації проведено роботу по затвердженню спортивних груп спеціалізованої базової підготовки та груп підготовки до вищих досягнень, а також груп попередньої базової підготовки, до складу яких включено спортсменів, які досягли 18 років.

   Наразі стоїть питання про присвоєння категорій дитячо-юнацьким спортивним школам, що в повному обсязі не виконали вимоги, яким повинна відповідати ДЮСШ для одержання відповідної категорії. 

 
24.10.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах