Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Данило Болдирєв – володар Великого Кубка світу-2014 зі скелелазіння в «швидкості»

19 жовтня в Уцзяні (Китай) фінішував чотирнадцятий етап Кубка світу-2014 зі скелелазіння.

За сформованою традицією змагання пройшли в двох дисциплінах: «складність» і «швидкість».

У останній брав участь і 22-річний скелелаз родом із Донецька, майстер спорту України міжнародного класу Данило Болдирєв. На жаль, пройти кваліфікацію в Уцзяні він не зумів, показавши 10-й результат – 6,93 секунди.

Проте невдача на останньому етапі Кубка світу не змогла завадити Данилу стати переможцем сезону. У підсумковому заліку Кубка світу-2014 він посів перше місце з результатом 461 бал. На 42 бали від Данила відстав чеський скелелаз Лібор Хроза (419 балів), а замкнув трійку призерів поляк Марчин Дзенський (402 бали).

Нагадаємо, Данило Болдирєв став переможцем у дисципліні «швидкість» на чемпіонаті світу зі скелелазіння, який пройшов у іспанському Хіхоні з 8 по 15 вересня. Там же наш спортсмен встановив новий світовий рекорд швидкості – 5,60 секунд.

Наставником Данила Болдирєва з 8-ми років є Заслужений тренер України Анна Філенко. У 2011 р. Болдирєв уперше в історії українського скелелазіння завоював 2 і 3 місця на чемпіонаті світу, а також став абсолютним чемпіоном світу серед юніорів. У 2012 р. він завоював 2 місце в Кубку світу у Китаї та 1 місце у фіналі Кубка світу в Кореї. У 2013 р. посів 4 місце на IX Всесвітніх іграх (м. Калі, Колумбія), 3 місце на Чемпіонаті Європи (Франція).

21.10.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах