Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Українська збірна - лідер чемпіонату Європи з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору

Завершився чемпіонат Європи з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору, що проходив з 4 по 10 серпня 2014 року у Ейндховені (Голландія).

У змаганнях приймали участь спортсмени з 29 країн Європи. Від Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів брали участь 10 спортсменів – це Заслужені майстри спорту України Мащенко Олександр, Смирнов Віктор, Залевський Дмитро, Соцька Ірина, Чуфаров Данило, Калина Андрій, майстри спорту України міжнародного класу Комаров Олександр, Семененко Ярослав, Ткаленко Олег, майстер спорту України Козлова Ніна, 2 Заслужених тренера України Казначеєв Андрій Вікторович та Казначеєва Світлана Михайлівна, Лисенко Василь Григорович.

За підсумками чемпіонату українській збірній в котрий раз вдалось утримати лідируючу позицію серед 29-ти країн-учасниць цього високого міжнародного спортивного форуму. Відтак, турнірна таблиця змагань чемпіонату з плавання виглядає наступним чином: 1 місце – Україна, 2 місце – Велика Британія, 3 місце - Росія.

Всього володарями золотих медалей (7 одиниць) стали Залевський Дмитро на дистанції 100 м на спині, Семененко Ярослав - 100 м на спині та у естафеті 4х50 м вільним стилем, Мащенко Олександр – 100 м брас, 100 м вільним стилем, Чуфаров Данило – 400 м вільним стилем, Комаров Олександр – у естафеті 4х50 м комплексним плаванням.

Вибороли срібні медалі (7 одиниць) Смирнов Віктор на дистанції 100 м на спині та 50 м вільним стилем, Мащенко Олександр - 200 м комплексним плаванням, Чуфаров Данило - 200 м комплексним плаванням, Семененко Ярослав - 200 м комплексним плаванням, Соцька Ірина – 100 м на спині, Козлова Ніна – 100 м брас.

Бронзовими призерами (5 медалей) чемпіонату Європи стали Мащенко Олександр на дистанції 100 м на спині та 50 м вільним стилем, Смирнов Віктор – 100 м брас та 200 м комплексним плаванням, Соцька Ірина – 50 м на спині.

Всього за весь період змагань Донецьким спортсменам вдалось зібрати неймовірну кількість високих нагород – 19 медалей, серед яких 7 золотих, 7 срібних та 5 бронзових. За звання чемпіонів боролись усі, без винятку, проте золоте сонце засвітило не для кожного спортсмена. На жаль, Калина Андрій та Ткаленко Олег не змогли жодного разу зайти на п’єдестал пошани.

Гордимося нашими паралімпійцями! Віримо у них!

 
14.08.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах