Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Плавці-паралімпійці Донеччини продовжують збирати нагороди чемпіонату Європи

4 серпня в голландському Ейндховені стартував чемпіонат Європи з плавання серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями. Турнір, у якому беруть участь близько 400 спортсменів з 37 країн, триватиме до 10 серпня.

У складі збірної України на європейській першості Донецьку область представляють 8 плавців-паралімпійців: Віктор Смирнов, Олександр Мащенко, Дмитро Залевський, Данило Чуфаров, Ірина Соцька, Олександр Комаров, Ярослав Семененко та Ніна Козлова.

У третій день чемпіонату, 6 серпня, представники нашого регіону здобули 3 нагороди.

За підсумками запливу на дистанції 200 метрів комплексним плаванням в нозології тотально незрячих (S 11) Олександр Мащенко та Віктор Смирнов піднялися на другу та третю сходинки п’єдесталу відповідно. Від переможця, яким з показником 2:26.29 став іспанець Ісраель Олівер, Олександр відстав на 3,54 сек., а Віктор – на 8,39 сек.

Ще одну срібну нагороду для Донецької області завоював маріуполець Данило Чуфаров, який став другим на дистанції 200 метрів комплексним плаванням у нозології слабозорих (S 12).

У четвертий день змагань, 7 серпня, спортсмени Донеччини стали учасниками декількох запливів, за підсумками яких завоювали 5 медалей.

На короткій дистанції 50 метрів вільним стилем в нозології тотально незрячих (S 11) срібним призером з результатом 27,30 сек. став Віктор Смирнов, а бронзовим – Олександр Мащенко (27,44 сек.). Зовсім трохи випередив наших спортсменів російський пловець Олександр Чекуров – 26, 77 сек.

У складі збірної команди України в естафеті 4х50 м вільним стилем чемпіоном став представник Донеччини Ярослав Семененко – разом з Дмитром Виноградцем, Андрієм Деревінським та Євгенієм Богодайком. Також Ярослав здобув срібну нагороду за підсумками запливу на 200 м комплексним плаванням у своїй нозології.

Першу нагороду серед жіночої частини представництва Донеччини в Ейндховені до кошику нашого регіону принесла Ірина Соцька, яка стала другою на дистанції 100 м на спині.

Таким чином, за чотири змагальних дня спортсмени Донецької області мають у активі 13 медалей: 3 золоті, 6 срібних та 4 бронзові.

Усього на рахунку паралімпійської збірної команди України станом на кінець дня 7 серпня – 57 медалей: по 19 золотих, срібних і бронзових. Високі результати наших спортсменів продовжують забезпечувати національній команді перше загальнокомандне місце. На другій сходинці йдуть росіяни (18 золотих, 17 срібних, 17 бронзових медалей – 52 нагороди), на третій – великобританці (17 золотих, 13 срібних, 7 бронзових нагород – 37 медалей).

 
08.08.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах