Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Плавці-паралімпійці Донеччини в Ейндховені зайняли весь п’єдестал на дистанції 100 м на спині

У голландському Ейндховені триває чемпіонат Європи з плавання серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями.

У складі збірної України на європейській першості виступають і 8 плавців-паралімпійців Донецької області: Віктор Смирнов, Олександр Мащенко, Дмитро Залевський, Данило Чуфаров, Ірина Соцька, Олександр Комаров, Ярослав Семененко та Ніна Козлова.

У вівторок, 5 серпня, представники нашого регіону зайняли весь п’єдестал на дистанції 100 м на спині (нозологія тотально незрячих S 11). Чемпіоном тут став Дмитро Залевський, «срібло» завоював Віктор Смирнов, а «бронзу» – Олександр Мащенко.

Нагадаємо, 4 серпня на дистанції 100 метрів брасом Олександр Мащенко став чемпіоном, а Віктор Смирнов завоював бронзову нагороду. Таким чином, за два змагальних дня спортсмени Донецької області мають у активі 5 медалей: 2 золоті, 1 срібну та 2 бронзові.

Усього на рахунку національної паралімпійської збірної команди України станом на вечір 5 серпня – 31 нагорода – по 12 золотих і бронзових та 7 срібних. Цей результат забезпечив нашій команді перше загальнокомандне місце серед 37 країн-учасниць (загалом – 376 спортсменів). На другому місці йде команда Великобританії з 16 медалями, третю позицію посідає команда Росії – 26 медалей.

Відзначимо, що склад збірної України на нинішньому чемпіонаті Європи є одним з найчисленніших – 51 паралімпієць (29 чоловіків і 22 жінки).

 
05.08.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах