Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Велосипедисти Донеччини здобули 7 медалей на шосейних змаганнях у Первомайську

У Первомайську Миколаївської області пройшов відкритий чемпіонат України в гонці-критеріумі Меморіал Володимира Тофана – заслуженого тренера України і одного з кращих фахівців тренерської справи у вітчизняному велоспорті.

У змаганнях розігрувалися медалі в юніорських і юнацьких категоріях. У програму змагань входили гонка-критеріум, гонка з роздільним стартом і групова гонка. У числі ста учасників були і представники Донецької області та спортивного клубу «ІСД».

У змаганнях юніорок, 26 липня, блискуче проїхали гонку-критеріум велосипедистки Донеччини. Анастасія Зубко стала за підсумками змагань переможницею, а Анжеліка Тетерич зайняла друге місце (обидві – СК ІСД - ОСДЮСШОР - ДВУОР ім. С.Бубки). Учасниці проїхали дистанцію 11 кілометрів (10 кіл) з п’ятьма проміжними фінішами. На рахунку Зубко виявилося 30 очок, у Тетерич – у два рази менше.

У цьому ж виді – гонці-критеріум, але вже серед юнаків третім став Ярослав Козаков (СК ІСД - ДВУОР ім. С.Бубки).

Серед молодших юнаків Павло Васіліогло з донецької ОСДЮСШОР став третім, набравши 14 очок.

Днем раніше, 25 липня, у рамках змагань пройшли індивідуальні гонки на час, протяжністю 10 кілометрів. Серед юнаків 1998-1999 рр. н. срібним призером став Ярослав Козаков, який завоював свою другу медаль у Первомайську. Переможцю гонки Руслану Бондаренко з Миколаївської області Козаков поступився 29 секунд. Інші представники Донецької області посіли наступні результати: 8-й – Артур Борисенко, 11-й – Гліб Шулаков, 18-й – Іван Лисенко, 19-й – Юрій Салтиков, 26-й – Владислав Рак. Усього в заїзді брали участь 30 велогонщиків.

Серед юнаків 2000 р. н. і молодше донецькі велогонщики Павло Васіліогло та Володимир Василюк посіли 11-е і 12-е місця відповідно.

Серед юніорок Анжеліка Тетерич стала 4-ю, поступившись переможниці трохи більше 30-ти секунд. Анастасія Зубко – на 7-му місці із 55-тисекундним відставанням.

У останній день змагання, 27 липня, пройшли групові гонки. Юнаки 2000 р. і молодше їхали дистанцію 40 км, а юнаки та юніорки долали відстань 70 км. У цих заїздах також не обійшлося без медалей представників Донецької області.

Без нагород наші земляки виступили тільки в заїзді молодших юнаків. Володимир Василюк тут був 5-м, а Павло Васіліогло – 6-м (обидва – представники ОСДЮСШОР).

Серед юніорок Анастасія Зубко стала третьою, поступившись 16 секунд переможниці Ксенії Федотовій з Кіровоградської області.

Серед юнаків 1998-1999 рр. н. Ярослав Козаков став другим, поступившись усього секундою переможцю Михайлу Кобзарю з Київської області. Інші донецькі велогонщики показали наступні результати: 6-й – Данил Нікулін, 7-й – Артур Борисенко, 14-й – Гліб Шулаков, 21-й – Юрій Салтиков, 22-й – Іван Лисенко, 27-й – Владислав Рак.

Таким чином, на рахунку представників Донецької області опинилося 7 нагород:

- Ярослав Козаков завоював 3 медалі: «срібло» в гонці з роздільним стартом, «срібло» в груповій гонці і «бронза» в гонці-критеріум;

- Анастасія Зубко – 2 медалі: «золото» гонці-критеріум і «срібло» в груповій гонці;

- Анжеліка Тетерич – 1 медаль: «срібло» в гонці-критеріум;

- Павло Васіліогло – 1 медаль: «бронза» в гонці-критеріум.

Відзначимо, що якісне суддівство на змаганнях в Первомайську забезпечили представники суддівського корпусу Донецької області: головний суддя – Катерина Малоземова (НС ФВСУ, м. Донецьк), суддя на фініші – Ніна Алексєєва (НС ФВСУ, м Донецьк), офіційний хронометрист Олексій Солнцев (II категорія, м. Донецьк), головний секретар II категорії Ірина Борщ (м. Макіївка).

 
За інформацією Міжнародного спортивного клубу «ІСД»
 
02.08.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах