Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Звіт діяльності ДОЦФЗН «Спорт для всіх» за І півріччя 2014 року

Звіт про виконання основних заходів Програми розвитку «Комунальної фізкультурно-оздоровчої організації «Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за І півріччя 2014 року.

Протягом І півріччя 2014 року в містах і районах області проведено 1500 спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів. Участь у них взяли понад 300 тис. осіб.

Найбільш масові спортивні заходи центру обласного рівня:

• «Веселі старти» серед школярів 10-ти річного віку (понад 20 тис. учасників);

• «Тато, мама, я – спортивна сім’я» (більше 1,5 тис. учасників);

• «Спорт для всіх – спільна турбота» - огляд-конкурс спортивних споруд за місцем проживання (305 368 учасників);

• «Олімпійський день» (більше 10 тис. учасників);

• «Візитна картка» центру – це виїзні заходи з використанням мобільного спортивного обладнання центру – надувного футбольного поля, стійок для стрітболу, майданчиків для сімейних ігор з м’ячем «ЮКА», так званий «Спортивний десант».

Також центр надає своє обладнання для проведення спортивних свят у містах та районах області, співробітники центру виїжджали для надання практичної та методичної допомоги із встановлення та експлуатації обладнання. Спеціальні заходи для організації змістовного дозвілля дітей та підлітків організовуються і проводяться протягом літа. Центр бере активну участь у програмі літнього оздоровлення. З цією метою організовано проведення заходів у літніх оздоровчих таборах «Олімпійське літо» і «Школа плавання». Працівниками центру здійснюються виїзди для консультаційно-методичної допомоги в організації фізкультурно-оздоровчої роботи в дитячі оздоровчі табори області.

За показником кількості спортивно-масових заходів та кількості учасників у них центр продовжує займати лідируючу позицію в Україні. Центр координує роботу з виконання розділу «Розвиток масового спорту» регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2012-2016 роки. Важливим аспектом організаційної діяльності центру є розробка та реалізація соціальних проектів у сфері фізичної культури і спорту. У 2014 році з початку оздоровчого періоду реалізовується проект з навчання дітей плаванню. У рамках реалізації «Школи плавання» вже проведено 106 заходів, загальна кількість учасників, які навчилися життєво необхідного навику плавання, становить 6 189 осіб.

На виконання пункту 8.2. Протокольного рішення за результатами засідання Гуманітарної ради під керівництвом Президента України від 30 вересня 2010 року в області постійно ведеться робота із подальшого розвитку мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», зміцнення їх матеріально-технічної бази, укомплектування кадрами, введення ставок інструкторів з фізичної культури з розрахунку 1 ставка на 5 000 населення.

Станом на сьогоднішній день у Донецькій області функціонують 1 обласний, 20 міських і 2 районних центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Згідно Регіональної цільової Програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2012-2016 роки затверджено графік створення центрів «Спорт для всіх» в районах, містах області, районах у містах.

На даний момент, з 22 центрів «Спорт для всіх» в області тільки 8 мають власну спортивну базу. Необхідність передачі на баланс центрів «Спорт для всіх» спортивних споруд підтверджується одразу кількома основними чинниками – спортивна споруда отримує «дбайливого господаря», під керівництвом інструкторів центру значно збільшується кількість тих, хто займається фізичною культурою та спортом, заняття на ній систематизуються, і спортивна споруда ніколи не пустує протягом року. Цю позитивну практику ми маємо в Артемівську, Добропіллі, Кіровську, Костянтинівці, Маріуполі, Селидовому, Ясинуватій і Володарському районі.

Протягом І півріччя центр провів засідання Координаційної ради з питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області за місцем проживання громадян. Паралельно з ним організовано проведення семінару-наради директорів міських та районних центрів «Спорт для всіх».

Центр щоквартально здійснює моніторинг розвитку фізичної культури і спорту за місцем проживання в містах і районах області – збирає, узагальнює та аналізує інформацію про загальну кількість тих, хто займається в цій сфері, кількості фізкультурно-оздоровчих і спортивних клубів за місцем проживання, ДЮКів, кімнат школяра і груп здоров’я. Також здійснюється моніторинг будівництва та введення в експлуатацію майданчиків із синтетичним покриттям для ігрових видів спорту та загальної фізичної підготовки за місцем проживання населення. Загальна чисельність таких об’єктів на сьогоднішній день складає 170 майданчиків зі штучним покриттям і 74 майданчики для ЗФП.

Серед статутних завдань центру – сприяння зміцненню та розвитку матеріально-спортивної бази за місцем проживання. З цією метою організовується і проводиться щорічно в області Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота», огляди-конкурси на кращу організацію фізкультурно-спортивної роботи на майданчиках для футболу зі штучним покриттям, надається консультативна допомога при будівництві сучасних спортивних майданчиків за місцем проживання, проводиться моніторинг ефективності використання спортивних майданчиків, контролюється їх технічний стан.

З метою визначення ефективності використання майданчиків зі штучним покриттям в області щорічно проводиться огляд-конкурс на кращу організацію і проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед населення на даних майданчиках.

Центр постійно здійснює інформаційну підтримку розвитку фізичної культури і спорту за місцем проживання. Надається інформація для розміщення в різних видах ЗМІ, виготовлений буклет про свою діяльність та напрямки роботи, календарі, плакати і листівки соціального змісту.

За звітний період 2014 року з обласного бюджету центр витратив 63,4 тис. грн. на спортивно-масові заходи. За цей же час центр залучив понад 50 тис. грн. позабюджетних коштів.

 
30.07.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах