Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Два донецьких велосипедисти відправляться в Нанкін на Юнацькі Олімпійські ігри-2014

Літні Юнацькі Олімпійські ігри 2014 року – другі літні Олімпійські ігри серед спортсменів-юніорів віком від 14 до 18 років. З 16 по 28 серпня в Нанкіні (Китай) наші молоді спортсмени представлять Україну на олімпійській арені.

До складу Олімпійської команди України увійдуть 4 спортсмена, що представляють велосипедний спорт – це два представника Донецької області та спортклубу «ІСД» – Анжела Тетерич (тренери – Чуть С.М., Мирза М.М.) і майстер спорту України Рінат Удод (ІСД - ДВУОР - ОКДЮСШ, тренери – Міньковський Б.Д, Татаренко В.В.).

Також у складі збірної України – представник Вінницької області Владислав Низицький (тренери – Сергій Ніколаєв та Інна Зязева) і Дарина Ткачова з Харківської області (тренер – Іван Єльников).

Юнацькі олімпійські Ігри (ЮОІ) проводяться раз на 4 роки і проходять за принципом дорослої Олімпіади. Перші ЮОІ пройшли в Сінгапурі в 2010 році, нинішні – другі – відбудуться в Нанкіні, а треті заплановано провести в 2018 році в Буенос-Айресі (Аргентина).

Талісманом Юнацьких Олімпійських ігор в Нанкіні вибрали казкового персонажа – Леле. Крім спортивної складової дуже важливе значення для Міжнародного олімпійського комітету мають культурно-освітні програми, які покликані проінформувати юних спортсменів про Олімпійський руй, а також познайомити їх з культурою країни, що приймає Ігри. Ці програми будуть реалізовані в Олімпійському містечку Нанкіна, а також за його межами. Представники 205-ти країн світу приїдуть продемонструвати силу духу, розуму, вправності і фізичної підготовки.

ЮОІ – це не тільки спортивні змагання, а й реалізація культурної та освітньої програм, що мають мету в цікавій формі розповісти учасникам про олімпійські цінності, важливість активного відпочинку та здорового способу життя, необхідність донести інформацію про боротьбу з допінгом.

 
За матеріалами офіційного сайту Федерації велосипедного спорту Донецької області
 
24.07.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах