Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


ХК «Донбас» не зіграє в чемпіонаті України

Хокейний клуб «Донбас» продовжує дотримуватися раніше опублікованого плану дій, взявши паузу у виступах у Континентальній хокейній лізі до моменту стабілізації політичної та економічної ситуації в Україні. Як повідомлялося раніше, черговим кроком донецького клубу стала подача заявки на участь у чемпіонаті України. Однак згодом з’ясувалося, що тільки 5 клубів змогли підтвердити своє бажання зіграти в майбутньому турнірі в рамках встановленого терміну і Українська хокейна ліга не буде сформована в цьому сезоні. У числі цих п’яти клубів – ХК «Донбас», молодіжна команда нашого клубу – «Альтаїр» з Дружківки та фарм-клуб донеччан – ХК «Білий Барс» із Білої Церкви.

У зв’язку з цим, ХК «Донбас» вважає нелогічним утримувати гравців клубу від можливості працевлаштуватися в сильніших чемпіонатах, що дозволяють підвищувати рівень їх майстерності і приймає рішення не брати участь в українських змаганнях сезону 2014/2015 рр. ..

«На даний момент, для того, щоб зберегти боєздатність гравців «Донбасу», для того, щоб вони мали ігрову практику, ми відпустимо їх в інші клуби, в інші чемпіонати. Ми продовжуємо розвивати регіональний, юнацький та дитячий хокей в Донбасі. У Донецьку продовжать роботу дитячі школи в льодових палацах «Лідер» і «Алмаз», а в Дружковці – ЛПС «Альтаїр». На жаль, після всім відомого нелюдського підпалу та пограбування, стала неможливою робота дитячої школи в донецькій Льодовій Арені «Дружба». Втім, усі ми сподіваємося на краще. Наші плани залишилися незмінними – повернутися в КХЛ тоді, коли політична та економічна ситуація в Україні дозволить це зробити», - зазначив головний тренер ХК «Донбас» Олександр Годинюк.

У зв’язку з цим, хокейний клуб «Донбас» дякує гравцям, які раніше дали згоду виступати в чемпіонаті України в складі донецького клубу.

«Це дуже нелегкий крок, але робиться він у інтересах самих гравців. Зараз можливості для інших кроків немає», - зазначив на завершення Олександр Годинюк.

ХК «Донбас» дякує уболівальникам за підтримку і сподівається, що кращі ігри команд клубу ще попереду.

 
За інформацією ХК «Донбас»
 
23.07.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах