Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку урочисто відкрито виставку, присвячену спортивному життю донецького регіону.

Сьогодні, 10 липня в художньо-виставковому центрі «АРТДОНБАС» урочисто відкрито виставку «О спорт, ты – мир!», присвячену спортивному життю донецького регіону.  

Девізом сучасного олімпійського руху стало висловлення П’єра де Кубертена «О спорт, ты – мир!». Саме під такою назвою художньо-виставковий центр «АртДонбас» і відкрив виставку, присвячену історії і розвитку спорту в нашому краю. У різні роки Донбас прославили імена таких спортсменів як Сергій Бубка і Лілія Подкопаєва, Віктор Смирнов і Руслан Пономарьов, Олександр Коляскін і Поліна Астахова, Олена Ісінбаєва і Сергій Ковальов, Дмитро Халаджи і Олександр Ягубкін.

Глядачам представлені фотороботи, а також унікальні експонати, що розповідають про спортивні досягнення в індивідуальних і ігрових видах спорту різних організацій, команд і клубів. Організатори виставки обіцяють за допомогою різних деталей і дрібниць передати атмосферу, відповідну кожному окремо взятому виду спорту. 

Окрема частина експозиції повністю присвячена Міжнародному спортивному клубу «ІСД»: його спортсменам і досягненням у видах спорту, які культивуються в клубі, а також змаганням, що проходять при організації клубу і Федерації велосипедного спорту Донецької області.

 

Серед матеріалів вельми цікаві експонати, фотографії і інші матеріали, представлені на експозиції клубу «ІСД». 

Виставка знайомить із спортсменами-земляками, які прославили нашу країну на багатьох міжнародних змаганнях, перш за все, на Олімпійських іграх. Не забуті і учасники Паралімпійських ігор. Частина матеріалів надана самими спортсменами і експонується вперше. Так само представлені фотографії, документи, винагороди і спортивний інвентар, що розповідають про досягненнях не лише спортклубу «ІСД», але і про успіхи баскетбольного клубу «Донецьк», хокейного клубу «Донбас», Донецької обласної федерації альпіністів, тенісного клубу «Viccourt», промоутерської компанії Union Boxing Promotion, клубу карате «Дай-До Кан», спортивного клубу Сергія Бубки.   

Так само фотографи Донецька представили унікальні знімки, зроблені під час літньої Олімпіади в Лондоні (Валерій Белокрил), міжнародних змагань з конкуру (Наталія Вішневецька, Антон Куба, Тетяна Моловічко), чемпіонату України з легкої атлетики (Ігор Гапчич, Віталій Скобліков, Анатолій Спіца), міжнародної велогонки (Євген Лаврінович), чемпіонату Європи з футболу (випускники Київської школи фотографії).

Спортивну тему в живопису представили Меланій, Володимир Байбара, Марія Шубіна, Юрій Данілов, арт-група "Івановичи".

Запрошуємо всіх на виставку «Спорт і досягнення». Вхід вільний.

Художньо-виставковий центр «АРТДОНБАС» розташований за адресою м. Донецьк, вул. Челюскінців 189-К (парк культури і відпочинку імені Ленінського комсомолу, за Монументом визволителям Донбасу).

 
10.07.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах