Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Відкритий Кубок Донецької області з легкої атлетики

Відкритий Кубок Донецької області, який пройшов 29 грудня, завершив легкоатлетичний календар 2012 року.

На старт змагань вийшли понад 270 учасників з команд міст області, а також гості з Луганської, Дніпропетровської, Сумської, Одеської, Хмельницької, Полтавської, Запорізької та Херсонської областей.

Заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Олександр Громаков, призер Олімпійських ігор Валерій Підлужний вручили посвідчення заслужених майстрів спорту України Аліні Логвиненко і Дарині Приступі, посвідчення майстра спорту України міжнародного класу Маргариті Твердохліб. Семи спортсменам були вручені посвідчення майстрів спорту України.

У результаті командної боротьби перемогу здобула команда Донецька, другу позицію зайняли представники Маріуполя, а на третьому місці опинилася команда з Горлівки.

Серед жінок у короткому спринті (60 м) швидше за всіх подолала дистанцію Марія Шмідова з Краматорська - 7,1 с, лише мить поступилася їй Вікторія П'ятаченко із Сум - 7,2 с, на третьому місці - юніорка Дарина Лунякіна з Горлівки - 7,3 с. Дарина Приступа з Донецьку виграла фінальний забіг на 300 м - 38,9 с, Вікторія Ткачук - вихованка Хмельницької області, яка нині вчиться в ДВУОР ім. С.Бубки, - здобула переконливу перемогу на дистанції 600 м - 1.35,3, а Олена Сидорська перемогла в бігу на 1000 м - 2.28,6.

У фіналах на 3000 м учасниця Олімпійських ігор маріупольчанка Світлана Шмідт фінішувала першою з результатом 9.30,3, у чоловіків у цьому виді програми переміг гість з Одеси Юрій Кіщенко - 8.28,9. У штовханні ядра перемогу святкували молоді спортсмени - Тетяна Юр'єва з Горлівки та Микита Ващук з Маріуполя - 14,65 м і 15,61 м відповідно.

Кандидат на участь у чемпіонаті світу серед юнаків 2013 року в Донецьку - Ольга Зюзіна - подолала планку в стрибку з жердиною на позначці особистого рекорду - 4,20 м, серед чоловіків першим був Тимур Скорих - 5,30 м (обидва спортсмени - представники Донецька). Рекорд манежу «Донецьк» у бігу на 300 м відтепер належить донеччанину Микиті Колеснікову - 34,7 с.

У потрійному стрибку серед жінок, у відсутності Ольга Саладуха, переможний стрибок на 13 м зробила краматорчанка Ганна Александрова, а серед чоловіків досвідчений Юрій Опацький з Маріуполя приземлився на позначці 15,93 м. Ще дві нагороди забрали наші гості: у фіналі бігу на 60 м швидше за всіх був Сергій Сагуткін із Запоріжжя - 6,5 с, а на дистанції 1000 метрів переміг Олег Каяфа з Хмельницького - 2.29,6.

Першими змаганнями нового 2013 року стануть «Новорічні старти», у яких братимуть участь найменші спортсмени - 2000, 2001, 2002 року народження. Пройдуть вони 5 січня в манежі СДЮШОР № 1.

 
02.01.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах