Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Молодь обирає баскетбол

28 червня в Донецьку в рамках святкування Дня молоді відбувся традиційний турнір з вуличного баскетболу «Donetsk Masters Cup-2014». Захід проходив на території нового спортивно-культурного комплексу «Парк Перемоги» і об’єднав не тільки спортивну, але і творчу молодь Донецька.

Незважаючи на складну ситуацію в країні і в місті, на турнір приїхали 59 команд з 9 міст області.

Ініціатором заходу виступив президент Федерації баскетболу Донецької області Олег Головін. Підготовку та проведення свята спільними зусиллями забезпечили управління з питань фізичної культури і спорту Донецької облдержадмінстрації, управління у справах сім’ї, молоді та міжнародних зв’язків Донецької міської ради, Донецьке агентство «Євробаскет-2015», комітет з фізичної культури і спорту Донецької міської ради.

В урочистій церемонії відкриття свята взяв участь Донецької міський голова Олександр Лук’янченко, який і дав йому старт. Мер зробив результативну передачу юному спортсмену і той ефектно вклав м’яч у кільце.

З 1 липня в парку Перемоги відкриється літній табір «Донецької Шкільної Баскетбольної Ліги», і, щоб хлопці змогли відточувати свою майстерність на новому баскетбольному майданчику, Олександр Лук’янченко вручив тренерам Ліги баскетбольні м’ячі.

Учасники турніру билися в трьох вікових категоріях: юнаки U15, U18, чоловіки 18+, а приємною окрасою свята стали змагання серед дівчат. Назви команд теж порадували, спортсмени проявили креатив: «Ноги Вінні Пуха», «Кульбаби», «Костіни жили», «Трохи вище плінтуса».

На баскетбольних майданчиках було дуже «гаряче», кожен хотів показати свою майстерність і боротьба за м’яч йшла до останньої секунди.

За результатами фінальних ігор турніру в кожній з категорій були сформовані трійки призерів.

Чоловіча категорія (18 +)

1 місце – «СБУ», Харцизьк: Лебідь Олександр, Вершеліс Володимир, Нікітін Максим;
2 місце – «Бла-бла-бла», Донецьк: Кузьмич Дмитро, Негода Іван, Луньов Ігор, Ігнатов Дмитро;
3 місце – «Костіни жили», Макіївка: Васильченко Влад, Орлов Олександр, Скрипниченко Антон, Карпенко Денис.

Юнаки до 18 років:

1 місце – «Bad Вoys-2» (Донецьк);
2 місце – «BLAZERS» (Донецьк);
3 місце – «KL.ZP» (Донецьк).

Юнаки до 15 років:

1 місце – «Лідер» (Донецьк);
2 місце – «Харцизьк-2»: Михайло Мамотюк, Данило Ігнатушкін, Олег Пазечка;
3 місце – «Харцизьк-1»: Ілля Скуратов, Іван Кулініч, Микита Данюшин.

Жіноча категорія:

1 місце – «Тяп-ляп» (Донецьк);
2 місце – «Авангард» (Донецьк);
3 місце – «20.48» (Донецьк).

Ближче до вечора відвідувачів парку ставало все більше, а в цей час почалися найбільш видовищні баскетбольні конкурси: «Slamdunk Contest» і конкурс триочкових кидків «Трьохи».

У конкурсі «Трьохи» взяли участь 23 спортсмена. Кращим серед них став Дмитро Ігнатов, який за одну хвилину зробив 9 триочкових кидків.

У «Slamdunk Contest» взяли участь п’ять найдосвідченіших «данкерів»: Ігор Луньов, Олександр Орлов, Карім Шуджаулла (Карім), Сергій Кришталь і Іван Негода, які показали справжнє шоу. Переможцем конкурсу став Карім Шуджаулла, який зміг забити в кільце, перестрибнувши через сім (!) чоловік.

Протягом всього дня для глядачів та гостей парку була підготовлена ​​розважальна програма на будь-який смак.

Любителів репу і бітбоксу порадували виступи хіп-хоп виконавців молодіжної організації «YOKKA».

Присутні були в захваті від майстер-класів з розпису футболок від творчого об’єднання «Картинки душі», де кожен зміг відчути себе художником і забрати своє творіння із собою.

Небувалий ажіотаж у спортсменів і гостей парку викликала акція проти куріння «Зелене яблуко», організована управлінням у справах сім’ї, молоді та міжнародних зв’язків Донецької міської ради. Протягом декількох годин волонтери обмінювали сигарети на хрустке яблуко. А після акції обміняні пачки сигарет були публічно знищили!

Не менш цікавою була і виставка фоторобіт учасників конкурсу «Запалюй без сигарет».

Поки тривали ігри на майданчиках, фітнес-інструктори від Atlas Fitness & Spa провели запальний майстер-клас з Аеродансу для всіх бажаючих.

Також на новому футбольному полі зі штучним покриттям відбувся матч між юнацькими командами Донецька (СДЮШОР № 2) і Макіївки (ФК «Альфа»).

Підводячи підсумки заходу, можна сказати, що організатори домоглися своєї головної мети – спорт у черговий раз об’єднав молодь Донецька. Свято вдалося, а, значить, його учасники будуть чекати на нові зустрічі!

 
01.07.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах