Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Ясинуватій Олімпійський день відбувся під девізом «Вставай до лав олімпійців!»

Щорічно 23 червня в усьому світі за рішенням Міжнародного олімпійського комітету проводиться Міжнародний олімпійський день. Уперше Олімпійський день був проведений в 1948-му році в дев’яти країнах – Австрії, Бельгії, Канаді, Великобританії, Греції, Португалії, Швейцарії, Уругваї і Венесуелі. Проведення Олімпійського дня бігу в Ясинуватій стало доброю традицією, що полюбилася місцевим жителям. Цього року він відбувся 21 червня під девізом «Вставай до лав олімпійців!».

Рано вранці на стадіоні «Локомотив» комітет з фізичної культури і спорту, міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з відділом культури і туризму організували справжнє свято спорту. Цього дня тут зібралися прихильники активного дозвілля та любителі бігу – молодь і ветерани спорту Ясинуватої, співробітники виконавчого комітету, сімейні команди і навіть найменші жителі міста. Урочисте шикування учасників проходило під звуки спортивного маршу на тлі прапора Олімпійських ігор, який внесли срібні призери І Всеукраїнських сімейних ігор у Києві – сім’я Білоус. Тепла дружня атмосфера панувала на стадіоні «Локомотив», де щодня городяни не відмовляють собі в задоволенні активних фізичних занять. Голова міського спорткомітету Володимир Киричик привітав всіх учасників спортивного свята, відзначив їх прихильність здоровому способу життя і в урочистій обстановці привітав тренерів міської ДЮСШ, подякував їм за вірність обраній професії та вручив подарунки: П.В. Давиденко (відділення футболу), Д.А. Мірошниченко (відділення вільної боротьби), Є.Н. Гнєздилову (відділення шахів), В.В. Решетило, Ю.Ю. Трифоненко, І.В.Хавікову (відділення дзюдо), В.В. Мазепі (регбі). Володимир Киричик вручив спеціальний приз багаторазової учасниці олімпійського дня бігу – Н.Ю. Козиній, головному спеціалісту відділу з питань торгівлі, побутового та транспортного обслуговування населення та захисту прав споживачів міськвиконкому.

Першими стартували наймолодші учасники – молодші школярі та дошкільнята. Малюки проявили завзятість і волю до перемоги. Потім на дистанцію вийшли учні міської дитячо-юнацької спортивної школи, школярі, чоловіки і жінки. У заключному забігу взяли участь ясинуватські сім’ї. І в результаті переможцями стали: Євген Рижов, Денис Середа, Віталій Ніколаєв, Михайло Маркевич і сім’я Білоус.

Міським центром «Спорт для всіх» була проведена вікторина на знання історії спорту та олімпійської символіки. Переможцями тут стали Олександр Двореченець та Альона Морозова, а так само сім’ї Гайда і Білоус. У церемонії нагородження взяли участь: голова комітету з фізичної культури і спорту Володимир Киричик, начальник фінансового управління Світлана Копистинська, директор міського центру «Спорт для всіх» Володимир Яворський. Сертифікат на пам’ять і книги з олімпійською символікою отримали всі учасники Олімпійського дня бігу, а переможцям забігів і найчисленнішим сімейним командам були вручені запрошення на безкоштовне відвідування боулінгу в розважальному центрі Crown strike.

 
25.06.2014

Новини

Розклад виступів паралімпійців Донецької області на Іграх-2024

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах