Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині визначився переможець обласного етапу «Олімпійського лелеченя»

4 квітня в Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім. С.Бубки відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя».

Учасниками змагань стали переможці п’яти зональних етапів – команди учнів 5-6 класів з Артемівська, Горлівки, Красноармійська, Макіївки та Маріуполя.

На церемонії відкриття учасників привітали: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Віктор КІРБАБА, голова Донецького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України, директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Анатолій КУЧЕРОВ та уславлені донецькі олімпійці – срібна призерка Пекінської Олімпіади, заслужений майстер спорту з легкої атлетики, директор агенції з підготовки та проведення чемпіонату світу серед молоді з легкої атлетики в Донецьку Ірина ЛІЩИНСЬКА, бронзовий призер Олімпійських ігор з легкої атлетики, десятиразовий чемпіон СРСР, заслужений майстер спорту СРСР Валерій ПОДЛУЖНИЙ.

Під олімпійський девіз «Сильніше, вище, швидше» команди змагались у вікторині на знання олімпійської історії, веселих естафетах, рухливій грі «Артбол» і презентації своєї команди.

Найкраще презентували своє місто, школу та клас вихованці Красноармійського навчально-виховного комплексу, у спортивних естафетах найспритнішими стали учні Артемівської загальноосвітньої школи № 12, трішки поступилась переможцям вікторини команда з Горлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 41, а от у рухливій грі впевнену перемогу отримали спортсмени Красноармійської команди.

За підсумками змагань путівку до міжнародного дитячого центру «Артек» на Всеукраїнський етап «Олімпійського лелеченя» отримала команда м. Красноармійська, друге місце та квитки до Донецького цирку «Космос» отримали учні Артемівської школи, почесне трете місце та квитки до дельфінарію «Немо» отримала Горлівська загальноосвітня школа № 41. Четверте місце посіли школярі Макіївки, п’яте – Маріуполя.

 

Для довідки

Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей «Олімпійське лелеченя» проходить з початку навчального року серед учнів 5-6 класів загальноосвітніх шкіл. Уже третій рік поспіль він проводиться за ініціативи Національного олімпійського комітету України за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Державної служби молоді та спорту України.

Проведення цього заходу сприяє вихованню дітей у дусі олімпійських цінностей та впровадження в суспільстві здорового способу життя, що в свою чергу забезпечує покращення здоров'я нації, її фізичний розвиток і духовне збагачення.

 
За інформацією Донецького обласного відділення НОК України
 
05.04.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах