Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку товариський матч з баскетболу зіграли журналісти та ветерани спорту

19 червня в Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім. С. Бубки відбувся товариський матч з баскетболу між командами донецьких журналістів та ветеранів спорту.

Змагання були присвячені 120-річчю з дня утворення Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) – 23 червня 1894 р. Традиція проведення Олімпійського дня має давню історію. Рішення про щорічне проведення цього свята в світі було прийнято 66 років тому на Сесії МОКу. Перший Олімпійський день був проведений 23 червня 1948 р. Мільйони чоловіків і жінок, дітей з різних куточків планети традиційно беруть участь у цьому святі спорту, що дозволяє не тільки святкувати день відродження сучасного олімпізму, але також відчути свою причетність до грандіозного заходу спортивного духу.

«Проведення товариських турнірів між журналістами та ветеранами спорту на честь спортивного свята Олімпійського дня вже стало доброю традицією в Донецьку. У минулому році відбувся товариський матч з футболу, цього року – зустріч з баскетболу, що свідчить про приділення значної уваги популяризації цих видів спорту. Проведення сьогоднішньої зустрічі відзначене ювілейною спортивною датою – 120-річчям з дня створення Міжнародного олімпійського комітету, яке відзначають у всьому світі. Я впевнений, що принципи олімпійського руху повинні стати обов’язковою складовою сучасного життя в Донецькому регіоні, адже спорт – це мир, дружба та з’ясовування відносин на спортивних майданчиках, а не на полях боротьби», – зазначив у вітальному слові начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

Від імені олімпійської родини Донеччини учасників заходу привітав начальник комітету по фізичній культурі і спорту Донецької міської ради Олександр Громаков: «Мені дуже приємно бачити сьогодні ветеранів баскетболу, які знаходяться в гарній фізичній формі та мають велике бажання продемонструвати всю свою спортивну майстерність, яку вони накопичили за довгі годи тренувань. Журналісти, які сьогодні зібралися тут, заслуговують особливих слів вдячності, адже в непрості для країни та регіону часи вони не полишають свого інтересу до спорту, несуть у маси пропаганду олімпійських цінностей та здорового способу життя».

Представники засобів масової інформації проявили велику зацікавленість у можливості зустрітися зі справжніми метрами баскетболу Донеччини. Команду «Ветерани баскетболу Донбасу» представили:

Олег Головін – президент Федерації баскетболу Донецької області,
Валерій Плеханов – головний тренер БК «Донецьк»,
Олег Винокуров – віце-президент Федерації баскетболу Донецької області, головний суддя Донецької та Луганської області,
Андрій Скотаренко – віце-президент Федерації баскетболу Донецької області,
Валентин Бублік – капітан команди БК «Азовсталь»,
Ігор Васильченко – БК «Шахтар», тренер ДВУОР ім. С. Бубки,
Юрій Квасов – БК «Гірник», голова ради ветеранів баскетболу Макіївки,
Геннадій Нікулін – БК «Югра» (Росія), БК «Гірник»;
Вадим Кочкарьов – активіст аматорського баскетбольного руху міста Донецька;
Олександр Перепічка – заступник мера міста Кіровське.

Охочих зіграти в команді донецьких журналістів «ДонЖур» виявилося навіть більше, ніж вміщує заявка на матч – 14 чоловік. Серед них – представники прес-служб управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, Міжнародного спортивного клубу «ІСД», «Донецьксталь», БК «Донецьк», друкованих видань «Спорт-арена», «У нас на районі», «Московський комсомолець», «Спорт Донбасса», інтернет-порталу «Планета-Баскетбол», інформ-агентства «Спорт-фото».

 

Перед виходом на паркет ветерани пожартували, запитавши: «така кількість журналістів зібралася грати в баскетбол чи в футбол?». Однак перша ж атака «акул пера» виявилася кращою відповіддю всім сумнівам – кидок з трьохочкової зони прийшовся точно в ціль. Після цього журналісти провели ще дві результативні атаки, зробивши рахунок 7:0. «Бонжур» – італійською привітав «ДонЖур» суперників. Самий раз команді ветеранів було вступити в гру та продемонструвати всі свої якості. Блискавичні комбінації і надвисока результативність – ось чим відповіли визнані майстри баскетбольного майданчика. Пішовши у відрив на 15 очок, вони не відпустили свого до самої фінішної сирени, яка зафіксувала рахунок 78:50.

У зустрічі, яка мала статус товариської, все було по-справжньому. Емоції відповідали боротьбі на професійному рівні: це і радість після результативних трьохочкових кидків, і гіркота розчарування після промахів зі штрафного.

   

Відзначимо, що матч обслуговували справжні профі: суддя національної категорії Артем Козак (старший суддя), суддя першої категорії Олег Ткач, майстер спорту міжнародного класу Андрій Ботічев.

У перерві зустрічі пройшов видовищний конкурс трьохочкових кидків, учасниками якого стали по три гравця кожної команди. За його підсумками кращим з результатом 14 влучень за хвилину став головний тренер БК «Донецьк» Валерій Плеханов.

Індивідуальну нагороду – статуетку найкориснішого гравця команди (гравця «МVP») – за підсумками зустрічі отримав журналіст газети «У нас на районі» Антон Бухало.

Родзинкою спортивного свята став показовий виступ Валентина Бубліка – майстра спорту міжнародного класу з гирьового спорту, власника 9-ти світових рекордів. Лише одним мізинцем він зміг підняти гирю вагою 32 кг десять раз!

Після завершення товариського матчу його учасники отримали цінні подарунки з олімпійською атрибутикою від Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

А завершила урочисту церемонію традиційна фотосесія учасників спортивного свята.

Більше фото можна переглянути на сайті http://sport-foto.com.ua, сайті БК «Донецьк» та сторінці управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальній мережі Вконтакті.

 

 
20.06.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах