Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі завершився тенісний турнір «Кришталева ракетка»

31 березня в Маріуполі завершився дитячо-юнацький тенісний турнір «Кришталева ракетка». Це змагання було другим відбірковим етапом серії «Велика ракетка», до якої входять п'ять турнірів – чотири відбірних і один фінальний.

У турнірі, який проводився на кортах тенісного клубу «SMASH», взяли участь 47 юних тенісистів з тринадцяти міст України. Кубки та грамоти турніру – усього 21 нагорода – були розіграні серед юнаків та дівчат у трьох розрядах: одиночному, парному і змішаному.

Беззаперечними лідерами за кількістю завойованих нагород традиційно стали тенісисти Донецька – 9 місць, з яких – шість перших і три третіх. За підсумками змагання дипломи та кубки відправилися і в такі міста України: Херсон (3 нагороди – перше, друге, третє місця), Хмельницький (2 – перше і друге), Київ (1 – перше), Чернівці (3 – усі другі), Комсомольськ (1 – друге), Дніпропетровськ (1 – третє), Запоріжжя (1 – третє).

Абсолютним переможцем турніру стала донецька тенісистка Діана Белалова (СДЮШОР «Локомотив»), яка посіла перші місця у всіх трьох розрядах.

У фіналі турніру серед дівчат до 14-ти років Діана переграла свою землячку і одноклубницю Катерину Аврам – 6:2, 6:3. У парному розряді дует Белалова Діана і Писарєва Олександра лише в додатковій партії тай-брейк здолали представниць Чернівців Карпову Карину і Дудчак Олександру – 6:2, 1:6, 10:2. І, нарешті, у змішаному розряді Діана Белалова святкувала успіх разом з Владом Бабанаєвим з Херсона. У вирішальному поєдинку вони переграли Карину Карпову (Чернівці) та Ігоря Шупта (Хмельницький).

А ось головний приз серед юнаків до 14-ти років відправився до Хмельницького. Представник цього міста Ігор Шупта у вирішальному поєдинку виграв у донецького тенісиста Микити Ушакова – 7:6 (3), 6:1. Утім, Микита Ушаков все ж отримав диплом переможця за успіх у парному розряді, де він без поразок виступив з Олександром Гриценко з Києва.

У категорії до 12-ти років був проведений тільки турнір одиночного розряду серед хлопчиків. Тут дві нагороди в скарбничку донецьких тенісистів внесли Давид Мулас-Зеленський, який став переможцем, і фіналіст турніру Антон Єременко. Третє місце – у Микити Рассолова з Дніпропетровська.

Тепер серія «Велика ракетка» продовжиться влітку. З 24 по 30 червня 2013 року на кортах центру відпочинку «Вікторія» в Мелекіно пройде її третій етап – турнір «Янтарна ракетка».

 
За інформацією спортивного клубу «ІСД»
 
02.04.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах