Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку визначали кращих легкоатлетів області

23 травня в Донецьку на основному та розминковому стадіонах РСК «Олімпійський» відбулися змагання чемпіонату області з легкої атлетики.

Близько 260 спортсменів із міст Донеччини не тільки боролися за медалі змагань, а й перевіряли свій рівень підготовки перед командним чемпіонатом України, що пройде в Києві 3-4 червня. У свою чергу, підсумки національних змагань визначать учасників командного чемпіонату Європи, що відбудеться 21-22 червня в м. Брауншвейг (Німеччина).

Початок обласному чемпіонату поклав гідний результат Ірини Коваль (Донецьк, ДВУОР) – переможниці змагань у спортивній ходьбі на 10 км – 51.23,7. Це особистий рекорд Ірини та норматив кандидата в майстри спорту України.

Лідери збірної команди області та України серед жінок підтвердили свої позиції: Дарина Приступа (Донецьк, ШВСМ) перемогла у суміжній дистанції 200 м – 23,5 с, у Анастасії Голеневої (Тельманове, Макіївка, ДВУОР) – 23,9 с. Аліна Логвиненко (Артемівськ, ШВСМ) стала кращою з бігу на 400 м – 53,8 с. У цій дисципліні другою стала представниця «короткого спринта», спортсменка з Краматорська Марія Шмідова –54,6 с, а макіївчанка Ксенія Верега фінішувала третьою с особистим рекордом 54,9 с.

У відсутності лідерів, що зараз знаходяться на навчально-тренувальному зборі в Кремінній, перемогу з бігу на 1500 м здобула юніорка Марина Царик (Донецьк, ШВСМ-ДВУОР) – 4.41,6. У фіналі бігу на 100 м з/б Ганна Чубковцова (Донецьк, СДЮШОР № 8 ім. С. Бубки) фінішувала першою з результатом 14,0 с, а в бігу з бар’єрами на коло (400 м) при жорсткому зустрічному вітрі Вікторія Ткачук (Донецьк, ШВСМ, ДВУОР) показала непоганий результат – 1.00,6.

У стрибках у висоту Ганна Нелепа (Костянтинівка, ДВУОР), що спеціалізується в багатоборстві, перемогла з результатом 165 см, а в потрійному стрибку вихованка ДВУОР та СДЮШОР № 8 ім. Сергія Бубки Катерина Попова «полетіла» на 12 м 94 см.

У метанні диску не було рівних бронзовій призерці чемпіонату Європи серед юніорів Тетяні Юр’євій (Горлівка) – 57 м 70 см. Слід відмітити, що лідери нашої збірної Наталя та Олексій Семенови (Горлівка, ШВСМ, ДЮСШ № 2) у цій же термін брали участь у всеукраїнських змаганнях з метань та перемогли з результатами 61 м 70 см та 63 м відповідно.

Серед чоловіків слід відзначити представників спринту: Ігоря Гречку (Горлівка, ДВУОР) з бігу на 100 м – 10,5 с, Олександра Шестерніна (Маріуполь, КДЮСШ № 4) та Романа Макаренка з Єнакієвого (пробіг 200 м за 22,1 с). З бігу на 1500 м кращим став Юрій Кіщенко (Макіївка, ШВСМ) – 3.48,6, з бігу на 400 м з/б відзначились Данил Даниленко (Макіївка, ДВУОР) – 53,2 с – та Антон Сумін (Горлівка, ДЮСШ № 2) – 53,5 c. У стрибках у довжину Михайло Білобородов (Донецьк, СДЮШОР-1) виборов перемогу стрибком на 7 м 45 см, а в стрибках із жердиною Максим Мазурик (Донецьк, ШВСМ) подолав висоту 5 м 30 см. У метанні диску знову домінували представники Горлівки: Дмитро Поздняков (60 м 01 см), Станіслав Дорохов (56 м 50 см) та Данило Пржегорлінський (54 м 90 см).

Востаннє перед виїздом на Європейський юнацький фестиваль у Баку, де визначатимуться володарі путівок на ІІ Юнацькі Олімпійські ігри, свої кондиції перевіряли юні спортсмени Донеччини: Олександр Малосілов (на фото) та Роман Кузьмінов стали переможцями в потрійному стрибку та в стрибках у висоту відповідно, Ірина Скітська посіла друге місце з бігу на 100 м, а Андрій Аліксійчук фінішував третім з бігу на 800 м.

За підсумками чемпіонату області в командному заліку серед міст перемогли легкоатлети Донецька, друге місце посіли спортсмени з Горлівки, а третє – представники Макіївки.

 
25.05.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах