Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Фінішував перший сезон Донецької шкільної баскетбольної ліги

16-17 травня в Донецьку на спортивній базі ДЮСШ № 5 відбувся фінал чотирьох першого сезону Донецької шкільної баскетбольної ліги.

В урочистостях взяли участь начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, голова комітету з фізичної культури та спорту Донецької міської ради Олександр Громаков, віце-президент БК «Донецьк» - куратор змагань Сергій Черський, президент Донецької обласної федерації баскетболу Олег Головін та інші.

Донецька Шкільна Баскетбольна Ліга – це унікальний соціально-спортивний проект, у рамках якого дітям загальноосвітніх шкіл міста Донецька надається можливість безкоштовно і професійно займатися спортом під керівництвом досвідчених тренерів обласної Федерації баскетболу та брати участь у повноцінному чемпіонаті, аналогічному українській Суперлізі. У кожній школі-учасниці формується Шкільний Баскетбольний Клуб за зразком професійного – зі своїми назвою, логотипом, постійним тренером, менеджерами, прес-службою, групою підтримки і, звичайно, власними фанатами.

З лютого по квітень 2014 року повноцінний чемпіонат провели команди 12 шкіл, що представляють усі райони Донецька.

За підсумками регулярного чемпіонату і стадії плей-офф до фінальної частини змагань потрапили чотири кращі команди: «Соколи» (ЗОШ № 92), «Яструби» (ЗОШ № 126), «Гладківські Лиси» (ЗОШ № 61) та «Торнадо» (ЗОШ № 135).

У перший ігровий день, 16 травня, відбулися півфінальні ігри, які визначили учасників матчу за третє місце та фіналістів.

У боротьбі за бронзові нагороди турніру 17 травня зустрілися БК «Гладківські Лиси» та БК «Яструби», де перемогу з рахунком 79:63 здобули перші. Тренером «Гладківських Лис» є Микола Тачинський.

Кульмінацією другого ігрового дня стала гра за перше місце між БК «Торнадо» та БК «Соколи», у якій сильнішими виявилися «торнадівці», підопічні Оксани Панасюк – 68:60.

Усі учасники фіналу чотирьох отримали нагороди від спонсорів та партнерів шкільної ліги. Осторонь не лишилися і помічники команд, які були відзначені у номінаціях «Кращий менеджер», «Кращий фотограф», «Кращий журналіст» та інші.

 
 
18.05.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах