Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку завершилися змагання з кульової стрільби

15 травня в Донецьку завершився відкритий чемпіонат міста з кульової стрільби.

Учасниками змагань стали 56 спортсменів, які представляли два міста – Донецьк та Артемівськ. Стрілки боролися за звання чемпіона у вправах з пневматичної гвинтівки та пневматичного пістолета.

Багато в чому інтерес до турніру підвищував факт участі в ньому Заслуженого майстра спорту України, срібного призера Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні з кульової стрільби з гвинтівки з трьох позицій Юрія Сухорукова. Покинути змагання без перемоги титулований спортсмен просто не міг. Сухоруков з результатом 598 очок став першим у вправі ГП-6 (стрільбі з пневматичної гвинтівки). Ближче всіх до чемпіона підібрався майстер спорту України Олександр Смирнов, який з показником 583 очка став другим. Почесне третє місце – на рахунку Максима Мандзюка (574 очки).

Кожен постріл на вагу «золота» – такими вийшли змагання серед жінок зі стрільби з тієї ж пневматичної гвинтівки (вправа ГП-4). У неймовірний щільності результатів перше місце посіла майстер спорту міжнародного класу Карина Сулімова. Її фінальний результат – 398 очок за підсумками сорока пострілів. Зовсім небагато – 2 бали (396 очок) – Сулімовій поступилася срібний призер чемпіонату міста, майстер спорту України Вікторія Корж. Один неточний постріл розділив друге і третє місце. Фінальний результат майстра спорту України Аделіни Козиміної – 395 очок. Додамо, що всі вищезазначені призери – як серед чоловіків, так і серед жінок – є представниками міста Донецька.

Донецьким п’єдестал пошани вийшов і у вправі ПП-3 (пневматичний пістолет) серед чоловіків. Перемогу з результатом 575 очок здобув майстер спорту України Олександр Ампілогов. Цікаво в цій вправі було спостерігати за дуеллю братів Дрижаків. Як часто буває, удача посміхнулася старшому братові майстру спорту України Сергію Дрижаку, який з результатом 570 очок піднявся на другу сходинку п’єдесталу. Молодший брат, кандидат у майстри спорту України Роман Дрижак, настріляв на 560 балів, що дало можливість посісти третє місце.

У стрільбі серед жінок з пневматичного пістолета (вправа ПП-2) виконували соло спортсменки з Артемівська. Звання чемпіона в цій вправі виграла кандидат у майстри спорту України Любов Колесніченко з результатом 377 очок. Допустивши помилку в двох пострілах (375 очок), майстер спорту міжнародного класу Лариса Ковальова стала другою. «Бронзу» чемпіонату відвезла додому спортсменка другого розряду Анна Лінцова (363 очки).

Непогану щільність результатів на чемпіонаті міста продемонстрували і юнаки. У стрільбі з пневматичного пістолета (вправа ПП-1) перемогу з результатом 175 очок здобув спортсмен з Донецька Вадим Сафонов. Його безпосередні конкуренти з Артемівська Едуард Антонов (173 очка) та Олександр Подобей (169 очок) закінчили змагання на другому і третьому місцях відповідно. У стрільбі з пневматичної гвинтівки (вправа ГП-2) вклинитися в боротьбу за призові місця юнакам з Артемівська вже не вдалося. У цій вправі краще за всіх стріляв Микита Джадан, його результат – 175 очок. Трохи програв переможцю Валерій Макраусов (172 очки). 167 очок і третє місце – на рахунку Дениса Піфкіна.

Після закінчення змагань переможці та призери нагороджені грамотами комітету з фізичної культури і спорту Донецької міської ради.

 
16.05.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах