Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецькі спортсмени завоювали п’ять золотих медалей на чемпіонаті України зі скелелазіння серед ветеранів

10 травня в Криму в місті Бахчисараї завершився чемпіонат України зі скелелазіння, старт якому був даний 1 травня.

За цей період 51 спортсмен, який взяв участь у змаганнях, встиг відчути як смак перемог, так і гіркоту поразок. Усього в турнірі взяло участь 11 команд з міст України та Росії.

У активі донецьких скелелазів за підсумками чемпіонату виявилося 7 нагород різного ґатунку. Примітно, що більшість з них мають вищу пробу. Більше того, у віковій категорії 41-50 років серед жінок першу сходинку п’єдесталу наші спортсменки поділили між собою. У вправі на трудність однаковий час показали Наталія Мощинська та Олена Дубініна.

У старшій віковій категорії 51-60 років золоті медалі у вправі на трудність виграли також спортсмени з Донецька. Світлана Курденко показала кращий час у жіночих змаганнях, а Сергій Пугачов виграв титул чемпіона України серед чоловіків.

Крім того, Сергій Пугачов та Олена Дубініна завоювали ще по одному комплекту золотих медалей в Домбайській зв’язці (кілька людей, пов’язаних однією мотузкою, з метою безпечного подолання гірського рельєфу на швидкість). Новоспечені чемпіони показали найкращий час у змішаному заліку. А ось ще одному дуету наших чемпіонів Світлані Курденко і Наталії Мощинській завоювати друге «золото» чемпіонату не вдалося. У Домбайській зв’язці серед жіночих пар наші скелелази зайняли друге місце.

Єдину бронзову медаль для міста Донецька завоював Василь Шульденков, який став третім у віковій категорії 51-60 років у змаганні серед чоловіків на трудність.

Таким чином, додому спортсмени міста Донецька повертаються із 7 медалями – 5 золотими, 1 срібною та 1 бронзовою.

 
14.05.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах