Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Мер Горлівки Євген Клеп передав прапор міста альпіністові Олегу Палію

Прапор Горлівки буде майоріти на вищій вершині Аляски – двоголовій горі Мак-Кінлі. Сьогодні, 14 травня, на засіданні організаційного комітету з проведення міських свят, прапор рідного міста для встановлення на найвищу вершину Північної Америки з рук Горлівського міського голови Євгена Клеп отримав альпініст Олег Палій.

- Перед нами немає перешкод, і всі вершини підкоряться, - підкреслив Євген Клеп, вручаючи прапор альпіністові. Міський голова подякував Олегу Палію за активну позицію, завдяки якій про Горлівку дізнається весь світ.

Нагадаємо, експедиції на найвищі вершини світу під девізом «Вугілля Донбасу – на вершинах світу» здійснюються з 2008 року з ініціативи федерації альпінізму Донецької області.

Майстер спорту з альпінізму, член збірної команди України, горлівчанин Олег Палій незмінно брав участь у складі п’яти Донбасівських експедицій. Прапор Горлівки та зразки вугілля, здобуті шахтарями міста, були підняті на найвищі і найскладніші вершини Гімалаїв: Еверест, Шиша-Пангма, Ама-Даблам, Пуморі, а також Кавказу, Альп, Тянь- Шаню і Паміру.

Як повідомив начальник відділу фізкультури та спорту департаменту освіти, молоді та спорту Горлівської міської ради Олександр Приходько, прапор Горлівки планується встановити на вершинах Аляски вже в травні.

 
14.05.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах